Снимка: © Getty Images

Бащата на Бритни Спиърс настоя за още по-голям контрол върху финансите и имуществото ѝ, но съд в Лос Анджелис отхвърли иска му. Вместо това потвърди решението от ноември 2020, че той трябва да поделя правата с компанията за управление на финанси Bessemer Trust, която бе определена като партньор в попечителството над певицата.

Бритни Спиърс е под опеката на баща си вече цели 13 години, след като от 2008 насам тя изпитва психически проблеми. 39-годишната поп звезда иска да се освободи от попечителството на Джейми Спиърс, но в края на 2020 съдът отхвърли иска ѝ. Баща ѝ ще продължи да установява контрол над нетното богатство от 59 млн. долара поне до септември 2021 г. 

Бритни Спиърс - от "дете-чудо" до жена без право на самоличност

Преди няколко дни The New York Times пусна документалния си филм „Framing Britney Spears“, в който разказа историята в детайли, а феновете на певицата създадоха движението „Освободете Бритни“ и започнаха да организират протести, защото смятат, че тя е „затворник“ против волята си. Демонстрация имаше и в четвъртък в Лос Анджелис.

До миналата година Джейми Спиърс имаше по-голям контрол върху финансите на дъщеря си. Поделянето на отговорността с Bessemer Trust обаче едва ли ще се промени при следващото изслушване в съда, което е насрочено за 17 март. Сега бащата на музикалната звезда и финансовата компания трябва да изготвят бюджет и инвестиционен план, който да е в нейна полза, пише BBC.

Адвокатът на певицата Самуел Ингам повтори пред съдията, че клиентът му се страхува от баща си и не иска той да контролира финансите и кариерата ѝ. Отбеляза обаче, че е наясно, че това е „отделен въпрос“ и няма общо с настоящото заседание.

Бабс Грей – водеща на подкаста BritneyGram – съобщи пред BBC, че след решението на съда „не се е променило нищо особено“. „Не мисля, че ще се случи нещо съществено до момента, в който адвокатът на Бритни не подаде жалба, за да я измъкне от попечителството“.

„Наистина е окуражаващо да се види колко много я подкрепят всички чрез движението „Освободете Бритни“. Дано това не е просто моментен прилив на енергия. Хората трябва да продължат да обръщат внимание на проблема и да осъществяват натиск“.

Така смята и 28-годишният Дъстин Странд, който протестираше пред съда в Лос Анджелис. „Искам тя да бъде независима, да може да живее живота си, както пожелае. Затова сме тук“, каза той пред Reuters.

Спиърс не е имала участие на живо от повече от две години. Последният ѝ албум е "Glory" от 2016 г. 

Тя казва, че няма намерение да променя този факт, докато не възвърне контрола над кариерата, финансите и имуществото си. През последните години поп звездата рядко дава интервюта, а от NYT дори не са успели да се свържат с нея за документалния филм.


Уитни Хърд и възходът на Bumble: Да напуснеш Tinder със скандал и с идея за милиарди

Прокудената от Disney Джина Карано: Бивша MMA-звезда и посланик на конспирацията QAnon


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

МВР поиска да отнеме лиценза за охрана на "Делта гард"

Охранителната фирма стана обект на разследване заради "Осемте джуджета"

Реакциите след решението на КС за Кирил Петков - атаки срещу Румен Радев и бившия министър

Съдът реши, че Петков е бил канадски гражданин, докато е бил министър, което е нарушение на Конституцията

Златните момичета и Йордан Йовчев в X-то юбилейно издание на „Жълти стотинки“ на Vivacom

И тази година инициативата ще набира средства за олимпийските отбори по природни науки

Кирил Петков: "КС каза на 2 млн. българи, че не са пълноправни граждани на България"

След като Конституционният съд реши, че е станал служебен министър в нарушение на Конституцията

Милен Митев e избран за генерален директор на БНР

СЕМ го подкрепи с 4 гласа "За"