Бритни Спиърс ще издаде мемоар срещу 15 млн. долара Снимка: © Getty Images

Бритни Спиърс е сключила скъп договор за издаване на мемоар, в който ще разкаже за възхода към славата, за отношенията със семейството и за личните си преживявания през последните 14 години, в които се намираше под попечителството на баща си Джейми.

Информацията е на Page Six и е потвърдена от Variety, които цитират източници, близки до 40-годишната поп звезда. Издателството Simon & Schuster е сключило договор със Спиърс на стойност 15 млн. щатски долара след мащабно наддаване, в което са участвали редица други издателства.

Неназован източник заявява пред Page Six, че "сделката е една от най-големите за всички времена, след тази за книгите на семейство Обама". През 2017 г. бившият президент Барак Обама и съпругата му Мишел Обама подписаха контракт на приблизителна стойност 65 млн. щатски долара за издаването на няколко книги за Penguin Random House.

Сделката за биографията на Бритни Спиърс идва месеци след като тя успешно се пребори срещу наложеното от съда попечителство. Настойничеството - обикновено предназначено за по-възрастни или немощни хора, които вече не могат да взимат решения за себе си – влезе в сила през 2007 г. след период на психически проблеми за Спиърс.

Певицата твърдеше, че е държана под настойничеството на баща си против своята волята, което доведе до създаването на движението #FreeBritney. Освен това The New York Times пусна филма „Framing Britney Spears“, който показа как Джейми Спиърс се е възползвал от богатството и кариерата на дъщеря си.

Бритни Спиърс - от "дете-чудо" до жена без право на самоличност

През 2021 г. тя за пръв път даде публични показания за попечителството, като казва пред съдия в Лос Анджелис, че настойниците ѝ я принуждавали да работи, въпреки че тя молела за почивка, че няма контрол над финансите си, че ѝ е отказано да се омъжи за приятеля си и че ѝ е забранено да спира с противозачатъчните средства въпреки желанието ѝ да има трето дете.

"Бях в шок. Травмирана съм", казваше тогава Спиърс. "Просто искам да си върна живота“.

През ноември съдът отмени изцяло настойничеството на Джейми Спиърс над Бритни. Скоро след това 40-годишната певица заяви, че според нея членовете на семейството ѝ "трябва да са в затвора" заради "деморализиращото и унизително" отношение към нея.

Неотдавна Спиърс публично атакува сестра си Джейми Лин, която даде подробности за психичното здраве на певицата, докато рекламираше собствения си мемоар в предаването "Добро утро, Америка". В интервю от миналия месец Джейми Лин твърди, че Спиърс веднъж държала нож срещу нея в заключена стая и описа поведението ѝ през годините като "параноично“.

Бритни Спиърс забрани на сестра си да говори "небивалици" срещу нея

В отговор Бритни Спиърс обвини сестра си, че "продава книга за моя сметка". Адвокатът ѝ инициира правни действия срещу Джейми Лин и заяви, че клиентката му "повече няма да бъде тормозена" от семейството си. "Въпреки че Бритни не е чела и не възнамерява да чете книгата ви, тя и милиони нейни фенове бяха шокирани да видят как я експлоатирате за парична печалба. Тя няма да търпи това, нито трябва да го прави", се казва в писмото му към Джейми Лин Спиърс.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Руски прокурори искат Алла Пугачова да бъде обявена за "чуждестранен агент"

През юли 2022 г. Русия разшири понятието "чуждестранен агент" като за такъв се смята всеки, който е "под чуждестранно влияние".

16:10 - 29.03.2024
Култура

Бийонсе пусна нов кънтри албум. С какво "Cowboy Carter" запали и феновете, и критиците

Новият албум на Бийонсе включва кавъри на The Beatles и Доли Партън

15:55 - 29.03.2024
Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024