БСП няма да участва в "друга управленска конфигурация" в 49 НС Снимка: © Булевард България

Ръководството на БСП се обяви за предсрочни избори при консултациите с президента Румен Радев, като даде да се разбере, че "няма да участва в друга управленска конфигурация" в Народното събрание - и не вижда как може да се формира ново мнозинство, ако няма кабинет на ГЕРБ и ПП-ДБ.

Корнелия Нинова използва случая да отправи серия критики срещу кабинета на Николай Денков, като обвини управляващото мнозинство във "вреад за държавата и изпиране на мафията и задкулисието".

Според Нинова - приоритетите на управлението не се изпълняват, а качеството на законодателството е толкова ниско, че "властта се пренесе в парламента, но убиха парламентаризма".

"Единствената цел е да разпределят регулаторите, да овладеят съдебната система. Но това гарантира на България несигурност, нестабилност и мафията и задкулисието да бъдат официализирани. За нас това е абсолютно неприемливо. Не можем да приемем, че се върна моделът на управление на ГЕРБ и беше изпран Бойко Борисов. Предсрочни избори са изход от тази ситуация и не виждаме възможност в това НС да има друга управленска конфигурация. Поне ние няма да участваме в такава", каза още Нинова.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Турция не отказа среща по темата "Боташ" и поиска сътрудничеството с "Булгаргаз" да продължи

Турция засега не показва готовност за прекратяване на споразумението с "Булгаргаз"

09:46 - 28.04.2024
Важно днес

Хиляди излязоха на улиците в Мадрид в подкрепа на премиера Педро Санчес

Санчес ще обяви дали ще остане на премиерския пост в понеделник

09:20 - 28.04.2024
Важно днес

Отбелязваме Цветница - празника с най-много именници у нас

Имен ден празнуват над 364 хил. души у нас

09:03 - 28.04.2024
Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024