bTV се разделя с предаването "Търси се…" след 20 години в ефира Снимка: © Меги Димчева

Меги Димчева и Нели Хаджийска, които през последните 20 години бяха лицата на телевизионното предаване "Търси се…" по bTV, се разделят с телевизията и поемат по нови пътища.

Решението е било по взаимно съгласие с телевизията, обясниха водещите пред журналиста Георги Тошев в предаването "Преди обед".

От началото си през 2004 г. предаването гости на предаването са популярни български личности, представени през техните истории и тези на най-близките им хора.

"Търси се..." за нас, е един университет, който вече е време да завършим. Може би назря моментът всяка една от нас да иска да направи нещо самостоятелно, защото винаги си наполовина себе си в един тандем. И може би дойде един момент, в който и тя, и аз имаме нужда да дадем някъде 100%," каза Нели Хаджийска.

Тя ще продължи да се занимава с подкаста "Силата на доброто", който започна преди по-малко от месец.

"Това е, което на мен ми омръзна, е да си отворена книга и понеже някой е прочел една страница, да си мисли, че те познава," посочи тя като една от причините да бъде сложен край на предаването.

Меги Димчева също започва свой проект: YouTube канал с духовни практики и авторски спектакъл-медитация "Чудесата в нас".

"Твърде дълго време се ровихме в душите на другите, но разбрах, че аз нося много, което искам да покажа на хората и на мен сега ми е интересно да покажа себе си," сподели тя.

И двете водещи не изключват след време отново да се занимават с телевизионни проекти.

"Пускаме "Търси се...", както една майка пуска големия си син да замине навън с пожеланието, ако е щастлив, да не се връща. Защото всъщност това е умението: да знаеш кога да се оттеглиш от нещо и от някого," каза Нели Хаджийска.

Teлевизията благодари на водещите и на целия екип на предаването за съвместната им работа. Тази събота на мястото на 'Търси се " в програмата на телевизията е заложен игрален филм.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Самолет на "Газпром" се разби в Русия, загинали са трима души от екипажа

На борда не е имало представители на компанията и други пътници

17:52 - 12.07.2024
Важно днес

Съдът остави в ареста полицая, който счупи челюстта на момче в "Кайт бар"

21-годишният обвиняем отказа коментар на влизане в съдебната зала

17:47 - 12.07.2024
Важно днес

Русия е опитала да убие директор на германска фирма, която доставя оръжия на Украйна

Заговорът за убийството на Армин Папергер е бил един от поредицата планове на Кремъл за убийство на ръководители на отбранителната индустрия в Европа.

13:44 - 12.07.2024
Важно днес

България все още не е подкрепила пакта за помощ на Украйна, договорен във Вашингтон

Документът на НАТО урежда подкрепа за Украйна в отбраната

13:40 - 12.07.2024
Технологии

LED устройство с размер на ориз унищожава ракови клетки в дълбочина

Изследователи от университета “Нотр Дам” в Индиана, САЩ създадоха безжично имплантируемо LED устройство за лечение на „дълбоко вкоренени ракови заболявания“, пише сайтът за иновации Interesting Engineering.

13:40 - 12.07.2024