Делото за убийството на Евгения Владимирова влиза в съда

Почти година след жестокото убийство на Евгения Владимирова от София прокуратурата внесе обвинителния акт срещу нейния съпруг и свекър за умишлено причиняване на смърт по особено мъчителен начин.

Орлин Владимиров е планирал смъртта на съпругата си заради ревност. Баща му Пламен - бивш служител на ДАНС - му е дал "съвети и разяснения" как да отнеме живота на 33-годишната жена, а после е съдействал за пренасянето на трупа и прикриването на престъплението.

Тялото на Владимирова беше намерено в куфар в хвостохранилище край Перник на 12 ноември 2021 г., след едномесечно издирване, в което извършителят е "участвал" формално, без да признае за престъплението.

Убитата жена е майка на малко дете.

От събраните доказателства на прокуратурата се разбира, че Орлин Владимиров е следял както кореспонденцията на съпругата си, така и поведението ѝ у дома чрез скрита камера. Според обвинението:

  • На 12 октомври 2021 г. мъжът е предупредил баща си, че иска да убие жена си и "потърсил съвет от него как точно да извърши престъплението".
  • Вместо бащата да го разубеди - на 13 октомври той се е срещнал с него в Перник и му "дал съвети и разяснения за начина на извършване на деянието и прикриване на следите".
  • Бащата е обещал на сина си да пренесе тялото съ ссобствения си лек автомобил и да го укрие в района на хвостохранилището.

Евгения Владимирова е убита в дома си още в същия ден - удушена от мъжа си.

Бащата е пристигнал в София от Перник с автомобила си, помогнал е на извършителя да постави тялото на младата жена в черен метален куфар, облепили са го с тиксо и стреч фолио и са го натоварили в багажника.

Бившият служител на ДАНС е изгорил личната карта и банковите карти на жертвата. Той е изхвърлил и куфара с тялото на убитата.

В същия ден убиецът е хвърлил мобилния телефон на жената край фитнес клуб - като пред полицията е твърдял, че тя е излязла за тренировка, след което е трябвало да се срещне с приятелки.

Делото е внесено в Софийския градски съд, където предстои да бъде насрочено за разглеждане.

Не можем да върнем Евгения и другите жени, "обичани" до смърт, но можем да отворим очи


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов: Всички виждат как летим към нови избори

ГЕРБ няма да се откаже от номинацията на Рая Назарян за председател на парламента

11:00 - 19.06.2024
Важно днес

Без реч от президента в пленарната зала премина клетвата на новите депутати

Румен Радев говори пред журналисти преди началото на заседанието

10:37 - 19.06.2024
Важно днес

ИТН: Никоя политическа сила не може да поставя ултиматуми на другите

Тошко Йорданов призова за връщане на здравия разум в НС

09:53 - 19.06.2024