Депутатите изслушват Бойко Рашков и Петър Тодоров за скандала в "Митници"

Парламентарната комисия за разследване на скандала около Агенция "Митници" ще изслуша във вторник бившия вътрешен министър Бойко Рашков и главния секретар на МВР Петър Тодоров.

Комисията беше създадена след ареста на директора на Агенцията Петя Банкова, която е обвинена за участие в престъпна група за контрабанда и пране на пари заедно с Марин и Стефан Димитрови.

В различни интервюта главният секретар на МВР каза, че многократно е виждал обвинения за контрабанда Стефан Димитров да влиза в кабинета на Рашков, докато той е заемал поста вътрешен министър.

В комисията постъпи официално писмо от МВР, в което се твърди, че Рашков е провел 10 срещи с обвиняемите за контрабанда Марин и Стефан Димитрови в периода 28 май 2021 до 30 март 2022 г. в сградата на Министерството на вътрешните работи. Част от срещите са били с относително кратка продължителност около 10-15 минути.

Самият Рашков определи случващото се като политическа атака на фона на предстоящите избори и заяви, че обвиняемите по разследването в митниците са били при него в качеството им на свидетели.

Рашков определи случващото се като политическа атака преди предстоящите избори и заяви, че обвиняемите по разследването в митниците са били при него в качеството им на свидетели. Изслушването на бившия министър и настоящ депутат е по искане на неговата група "Продължаваме промяната-Демократична България".

Миналата седмица по този случай беше привлечен и бившият главен секретар на МВР Живко Коцев.

Кой се е срещал със сочения за контрабандист Стефан Димитров? Тенчо Тенев и Калин Стоянов влязоха в задочен спор


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024