Кой се е срещал със сочения за контрабандист Стефан Димитров? Тенчо Тенев и Калин Стоянов влязоха в задочен спор Снимка: © Скрийншот, NOVA

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов и бившият шеф на "Пътна полиция" Тенчо Тенев влязоха в задочен спор, а повод за това се оказа потенциалното познанство на единия от двамата със сочените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови.

Тази сутрин в интервю за NOVA Тенев коментира обвиненията, че разследваните баща и син били близки с него и той ги е запознал с бившия министър на МВР Бойко Рашков.

"Опитват се да внушат някои хора, че сме се събирали в дома на министър Рашков заедно със Стефан Димитров и Марин Димитров. Ходил съм на гости при Рашков, Стефан Димитров не е присъствал. Виждал съм го два-три пъти, беше дошъл в КАТ. Каза, че е бил при директора на ГДБОП и че е негов приятел. Не мога да ви кажа защо е бил при Калин Стоянов", разказа той.

Последва незабавна реакция от Калин Стоянов, бивш директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП), който чрез публикация във Фейсбук обвини бившия шеф на КАТ, че "носи торба с лъжи из телевизионните студиа".

"С недоумение гледах как Тенчо Тенев обикаля телевизионните студия, носейки торба с лъжи. Само напомням, че от събраните до момента доказателства по делото, водено от СГП, ДАНС и КПК, по безспорен начин е установено, че лицето Тенчо Тенев също е бил редовен гост на вечеринките на Рашков. Там както той, така и други лица, са получавали задачи за моето дискредитиране чрез внушения и откровени лъжи", написа той в социалната мрежа.

"Питам се, дали ако се бях поддал на натиск и го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, както настояваха други високопоставени хора, сега щеше ли толкова откровено да внушава неистини по мой адрес!?", допълни още Стоянов, без да предоставя конкретни доказателства за думите си.

МВР твърди, че Бойко Рашков е провел 10 срещи с обвиняемите за контрабанда Марин и Стефан Димитрови между 28 май 2021 до 30 март 2022 г. в сградата на Министерството на вътрешните работи. Част от срещите са били с относително кратка продължителност около 10-15 минути.

Това стана ясно от писмен отговор на ведомството до парламентарната анкетна комисия за разследването в Агенция "Митници", по което Димитрови са обвиняеми заедно с бившата директорка Петя Банкова.


Петя Банкова получи ново обвинение в деня, в който съдът я остави в ареста (Обновена)

Живко Коцев - главен секретар на МВР И Живко Коцев вече е с обвинение за участие в организирана престъпна група


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

GEN Z дневници

Vol. 23: Ким Чен Ун > Дуа Липа, "Totally Spies" се завърна, Мая да върне паролите за TikTok

5 новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z в редакцията на "Булевард България"

09:30 - 25.05.2024
Важно днес

Нацистко парти в скъп курортен бар шокира Германия

"Германия на германците. Чужденците - вън" и хитлеристки поздрави провокираха разследване на службите за сигурност

17:36 - 24.05.2024