Dior обяви, че ще отложи колекцията си Cactus Jack, проектирана в сътрудничество с Травис Скот за неопределено време. Колекцията, която трябваше да излезе през януари 2022 няма да бъде пусната скоро и няма индикации дали изобщо ще излезе.

Причината е свързана с трагичния инцидент по време на фестивала Astroworld, организиран от Скот, при който загинаха 10 души, а 300 бяха ранени заради стъпкване и паника на публиката на концерта му.

„От уважение към всички, засегнати от трагичните събития в Astroworld, Dior реши да отложи за неопределено време пускането на продукти от колаборацията Cactus Jack, първоначално планирани за колекцията през лято 2022 г.“, се казва в изявление на компанията, публикувано до WWD.

До момента има над 275 дела срещу Скот и организаторите на събитието.

Силната обществена реакция срещу рапъра расте все повече, не само заради инцидента Astroworld, за който се твърди че Скот е продължил да пее и след като линейките са дошли, а също заради множеството му провокации за агресивно поведение по време на концерти и дори след тях. Той е поощрявал постове на ранени фенове в социалните мрежи, като ги споделя с описания ,,НЕ Е ШОУ, ДОКАТО НЯКОЙ НЕ ПРИПАДНЕ." или "ЗА ХЛАПЕТО, КОЕТО НЕ ОЦЕЛЯ РОДЕОТО - ТИ СИ ГЕРОЙ В КНИГАТА МИ".

Съвсем наскоро комисия в американския Конгрес обяви, че започва разследване на трагедията на музикалния фестивал, макар да няма пряко обвинение срещу Скот.

Травис Скот е определян като "кралят на колаборациите". Партньорствата му включват Nike и Jordan за различни модели маратонки, McDonald's за подбрано от него меню, Fortnite на Epic Games за виртуален концерт, Parsons School of Design за образователни възможности, и капсулните колекции на Dior, наред с други проекти.

Nike трябваше да пусне два модела Air Max 1 със Скот през декември, но също ги отложи за неопределено време след проваления фестивал. Parsons обявиха, че партньорството им с рапъра е приключило.

Колкото до Fortnite - аватарът на Скот беше премахнат от играта, въпреки че от компанията не са правили официални изявления по случая.

Музикантът изрази разкаянието си за фаталния концерт в социалните мрежи, след като критиките срещу него започнаха да растат лавинообразно.

„Наистина боли. Това наранява общността, наранява града. Това са много чувства, много скръб", каза той в интервю за Charlamagne tha God.

Скот твърди, че по време на концерта не е разбрал, че се случва нещо извънредно. Той е спирал изпълненията си няколко пъти, за да се увери, че всички са добре, но твърди, че не е знаел за смъртните случаи и стъпкванията до пресконференцията след шоуто.

От "Искам хаос" до 8 убити по време на концерт: Защо Травис Скот не се извини за трагедията в Хюстън От "Искам хаос" до 8 убити по време на концерт: Защо Травис Скот не се извини за трагедията в Хюстън

Cactus Jack Dior, проектирана от Скот и художествени директор Ким Джоунс, черпи вдъхновение от родния щат на рапъра Тексас и парижките корени на модната къща.

Твърди се, че Тексас е една от първите спирки на Кристиан Диор в Америка, за да отпразнува първата си колекция и с това изследва връзката на Dior с държавата.

Това щеше да е първият случай, в който Dior си партнира с музикант в колекция и дори позволява промяна на логото си.

Преди фаталния инцидент Astroworld колекцията Cactus Jack се смяташе за сигурен успех и шанс за преодоляване на разделението между уличното облекло и луксозната мода. Но със съдебните дела и разследвания около Травис Скот, отлагането на Dior и евентуалното прекратяване на колаборацията изглеждат неизбежни.


Защо модата иска да ви продава дигитално облекло и как работи метавселената Защо модата иска да ви продава дигитално облекло и как работи метавселената


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024