Dior обяви, че ще отложи колекцията си Cactus Jack, проектирана в сътрудничество с Травис Скот за неопределено време. Колекцията, която трябваше да излезе през януари 2022 няма да бъде пусната скоро и няма индикации дали изобщо ще излезе.

Причината е свързана с трагичния инцидент по време на фестивала Astroworld, организиран от Скот, при който загинаха 10 души, а 300 бяха ранени заради стъпкване и паника на публиката на концерта му.

„От уважение към всички, засегнати от трагичните събития в Astroworld, Dior реши да отложи за неопределено време пускането на продукти от колаборацията Cactus Jack, първоначално планирани за колекцията през лято 2022 г.“, се казва в изявление на компанията, публикувано до WWD.

До момента има над 275 дела срещу Скот и организаторите на събитието.

Силната обществена реакция срещу рапъра расте все повече, не само заради инцидента Astroworld, за който се твърди че Скот е продължил да пее и след като линейките са дошли, а също заради множеството му провокации за агресивно поведение по време на концерти и дори след тях. Той е поощрявал постове на ранени фенове в социалните мрежи, като ги споделя с описания ,,НЕ Е ШОУ, ДОКАТО НЯКОЙ НЕ ПРИПАДНЕ." или "ЗА ХЛАПЕТО, КОЕТО НЕ ОЦЕЛЯ РОДЕОТО - ТИ СИ ГЕРОЙ В КНИГАТА МИ".

Съвсем наскоро комисия в американския Конгрес обяви, че започва разследване на трагедията на музикалния фестивал, макар да няма пряко обвинение срещу Скот.

Травис Скот е определян като "кралят на колаборациите". Партньорствата му включват Nike и Jordan за различни модели маратонки, McDonald's за подбрано от него меню, Fortnite на Epic Games за виртуален концерт, Parsons School of Design за образователни възможности, и капсулните колекции на Dior, наред с други проекти.

Nike трябваше да пусне два модела Air Max 1 със Скот през декември, но също ги отложи за неопределено време след проваления фестивал. Parsons обявиха, че партньорството им с рапъра е приключило.

Колкото до Fortnite - аватарът на Скот беше премахнат от играта, въпреки че от компанията не са правили официални изявления по случая.

Музикантът изрази разкаянието си за фаталния концерт в социалните мрежи, след като критиките срещу него започнаха да растат лавинообразно.

„Наистина боли. Това наранява общността, наранява града. Това са много чувства, много скръб", каза той в интервю за Charlamagne tha God.

Скот твърди, че по време на концерта не е разбрал, че се случва нещо извънредно. Той е спирал изпълненията си няколко пъти, за да се увери, че всички са добре, но твърди, че не е знаел за смъртните случаи и стъпкванията до пресконференцията след шоуто.

От "Искам хаос" до 8 убити по време на концерт: Защо Травис Скот не се извини за трагедията в Хюстън От "Искам хаос" до 8 убити по време на концерт: Защо Травис Скот не се извини за трагедията в Хюстън

Cactus Jack Dior, проектирана от Скот и художествени директор Ким Джоунс, черпи вдъхновение от родния щат на рапъра Тексас и парижките корени на модната къща.

Твърди се, че Тексас е една от първите спирки на Кристиан Диор в Америка, за да отпразнува първата си колекция и с това изследва връзката на Dior с държавата.

Това щеше да е първият случай, в който Dior си партнира с музикант в колекция и дори позволява промяна на логото си.

Преди фаталния инцидент Astroworld колекцията Cactus Jack се смяташе за сигурен успех и шанс за преодоляване на разделението между уличното облекло и луксозната мода. Но със съдебните дела и разследвания около Травис Скот, отлагането на Dior и евентуалното прекратяване на колаборацията изглеждат неизбежни.


Защо модата иска да ви продава дигитално облекло и как работи метавселената Защо модата иска да ви продава дигитално облекло и как работи метавселената


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Новият чешки президент иска военната помощ за Украйна да е неограничена

Според Петр Павел, западните съюзници трябва да дадат на Украйна всички видове оръжия с изключение на ядрените.

09:05 - 03.02.2023

Китайски шпионски балон е забелязан да лети над САЩ

Пентагонът проследява шпионски балон на Китай, забелязан да лети над САЩ. Канада също забеляза подобен обект

08:04 - 03.02.2023

Путин сравни войната в Украйна с борбата срещу нацистка Германия: "Отново ни заплашват танкове Leopard"

Руският президент отбеляза 80-годишнината от битката при Сталинград с познатата за Кремъл пропаганда

07:34 - 03.02.2023

КС да тълкува понятието "независимост на съдебната власт", поиска ГЕРБ

ГЕРБ е сериала КС с искане той да тълкува понятието "независимост на съдебната власт" на фона на предложената в парламента съдебна реформа

20:48 - 02.02.2023

ДАНС сезира прокуратурата заради меморандума с Gemcorp, ПП приветстваха проверката

Следва прокуратурата да назначи проверка и да прецени дали има доказателства за евентуално извършено престъпление.

20:13 - 02.02.2023

ДПС потвърди, че Хамид Хамид е в САЩ. Но пропусна да спомене, че е там с Гешев

Депутатът от ДПС Хамид Хамид е заедно с Гешев в САЩ

19:11 - 02.02.2023

Måneskin: Историята на успеха на 4-ма млади италианци и най-голямата рок група от години насам

Måneskin не е обичайна рок група, която пробива в света на музиката. Най-необичайното в нея е, че тя е от Италия - страна, която едва ли се слави като огнище на международни рок звезди.

19:00 - 02.02.2023

ЕС ще разследва “престъпления срещу мира“, извършени в Украйна

Центърът ще бъде установен в Хага и ще има за цел да "координира събирането на доказателства" за престъпления на агресия

16:42 - 02.02.2023