Над 900 филма, 600 сериала и 180 оригинални продукции очакват потребителите на стрийминг платформата Disney+, която ще бъде пусната в България на 14 юни.

Тя ще бъде налична от същата дата и в13 други държави, сред които Полша, Румъния, Чехия, Унгария, Северна Македония, Албания, Косово и други.

Абонатите ще имат достъп до богатия каталог от съдържание на Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic и Star.

Какво ще гледаме?

Още следващата седмица потребителите на Disney+ ще могат да открият най-новите продукции от малкия екран. Като сериала "Пам и Томи", базиран на истинската история за секс касетите на Памела Андерсън и Томи Лий.

За най-малките зрители стрийминг услугата ще предложи селекция от обичани класики като "Снежанка", "Пепеляшка", "Играта на играчките", както и някои от по-новите анимационни филми - "Тайната на Коко", "Замръзналото кралство 2" и "Енканто", който беше отличен с награда "Оскар" тази година.

Специало съдържание ще има и за възрастните. За първи път в региона всички 33 сезона, включващи над 700 епизода на хитовата анимация за възрастни "Семейство Симпсън", ще са налични за гледане. В каталога присъстват и популярни заглавия като "Prison Break", "Lost", "The Walking Dead" и "Modern Family".

Disney+ предлага и едно общо място за всички продукции от франчайза за "Междузвездни войни", включително и за най-новия сериал на поредицата "Obi-Wan Kenobi".

Мултивселената на „Marvel” е друга възможност, в която зрителите ще могат да се потопят. Блокбъстри като „Eternals”, “Avengers: End Game”, “Black Panther” и "Captain Marvel" ще са достъпи в платформата, заедно с повече от 60 сериала, сред които „Agents of S.H.I.E.L.D.”, “WandaVision” и “Loki”.

За любителите на науката и образованието Disney+ ще разполага и с каталога на National Geographic, който включва заглавията „The World According To Jeff Goldblum“, "Gordon Ramsay: Uncharted", "The Rescue", „Free Solo“ и други.

Какви функции предлага платформата?

Приложението ще разполага с до 7 персонализирани профила, където всеки ще може да създаде свое собствено преживяване на база личния вкус. Едновременното гледане ще може да се извършва на до 4 устройства.

Disney+ разполага и с функция за виртуално споделено гледане, чрез което групи от до 6 души могат да се наслаждават заедно на любимите си заглавия.

Платформата има и засилен родителски контрол с интуититвен интерфейс и възможност за създаване на профили за деца, както и поставяне на парола за ограничаване на определено съдържание.

Услугата ще се предлага с аудио и субтитри на различни езици, но в началото - след старта на 14 юни - няма да има локализирано съдържание в някои страни, сред които е и България. Въпреки че българските потребители първоначално няма да имат достъп до субтитри на български език, се очаква те да бъдат включени на по-късен етап. Интерфейсът на платформата също предстои да бъде преведен на допълнителни 9 езика.

Месечният абонамент за Disney+ в България ще е 7,99 евро, а годишният – 79,90 евро.

До момента Disney+ разполага с над 137,7 млн. абонати по целия свят, а от следващата седмица и българските потребители ще имат възможност да се включат в услугата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Река Искрецка се върна, започва възстановяване на водоподаването

Причината за изчезването вероятно е слабо земетресение

Служебният кабинет решава дали да приеме американската оферта за газ

До 17ч. правителството трябва да даде отговор на американската компания

Украинците събраха пари и купиха сателит за въоръжените сили: "Украинци, вие сте в космоса!"

Фондацията на украинеца Сергей Притула организира фондонабирането и купуването на сателита

Изтекъл запис от парти със Санна Марин провокира скандал във Финландия

36-годишната жена танцува и пее в компанията на приятели, но опозицията ѝ поиска тест за наркотици

Новата власт "помете" и в бордовете на ВМЗ и "Кинтекс" въпреки съпротивата на БСП

Бившата директорка на ДКК заплашва да съди Министерството на икономиката

Най-известният "глас" на конспирацията QAnon в Германия е арестуван във Филипините

53-годишният мъж ще бъде върнат в Германия, за да бъде съден

Офертата за LNG танкерите изтича: Служебният кабинет не договори нито отсрочка, нито терминал

Още няма отговор от Турция дали може да се намери свободен терминал за разтоварването