Днес Народното събрание гласува извънредно кабинета на Кирил Петков Снимка: © Булевард България

Днес - 13 декември (понеделник), от 13.00 часа, депутатите се събират на извънредно заседание. Те ще гласуват състава на новия редовен кабинет с мандат на "Продължаваме промяната".

Дневният ред е в три точки: 1) Избиране на министър-председател на Република България; 2) Приемане на структура на Министерския съвет; 3) Избиране на Министерски съвет.

Кирил Петков от ПП е предложен за премиер. Вицепремиерите в кабинета ще са: Асен Василев (вицепремиер по еврофондовете и финансите, министър на финансите), Корнелия Нинова (вицепремиер и министър на икономиката и индустрията); Калина Константинова (вицепремиер по ефективно управление); Борислав Сандов (вицепремиер по околна среда и водите и министър на ресора); Гроздан Караджов (вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството).

Вижте останалите предложения за министри:

Проектокабинетът на Петков: Бойко Рашков и Стефан Янев остават, Асена Сербезова поема здравеопазването

В петък беше подписано коалиционното споразумение между четирите партии, които планират да управляват заедно - "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България".

За да бъде одобрен бъдещият кабинет, за него ще трябва да са гласували 50% + 1 от присъстващите в залата народни представители. Коалицията между 4-те партии разполага с общо 134 депутати.

На мястото на някои от бъдещите министри в състава на 47-ото Народно събрание ще влязат нови депутати от 4-те партии в коалицията:

Нови депутати в 47-ия парламент: Кои влизат на местата на бъдещите министри

Може да следите на живо всичко от заседанието на 47-ия парламент от 13 ч. днес с "Булевард България".



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024