Докато партиите мълчат - Костадинов изгря на първа писта в телевизиите

Костадин Костадинов и Стефан Янев се оказаха първите лидери по телевизиите след обявяването на първите прогнозни резултати - без дори да е ясно дали "Български възход" изобщо ще влезе в 48 Народно събрание.

Останалите партийни централи - включително на победителите ГЕРБ - предпочетоха да мълчат и да чакат поне до 22 ч., когато ще се появят ранни резултати от предварителното преброяване на секциите с екзитпол. БСП изобщо няма да дадат пресконференция в неделя вечер, според БНТ.

Костадинов мина с "триумф" едно след друго през студиото на bTV и прекия ефир на БНТ около 20:30 ч., след като първите данни показват удвояване на дела на избирателите му от 5 на 10%. В Нова ТВ той успя да стигне около 21:20 ч.

Пред bTV той засипа водещия с проруска демагогия и опорни точки за "прилики" между войната на Путин в Украйна и бомбардировките на НАТО над Сърбия заради геноцида, организиран от Слободан Милошевич срещу населението на Косово в края на 90-те.

По бомбастичните обяснения на Костадинов - САЩ "сринали със земята" Сърбия и окупирали 20% от територията ѝ (в момента Косово е независима държава).

Минути след това Стефан Янев се включи от централата си в ефира на БНТ, за да обяви, че е "удовлетворен от резултата" си, независимо дали изобщо ще има парламентарна група. "Български възход" няма да успее да вземе и държавна субсидия, ако остане под 4-процентовата бариера, защото не се яви като самостоятелна партия, а в коалиция с куп други сили.

"Не бяхме структурирали партията, затова направихме коалицията - да използваме ентусиазма на хората. Нямахме изградени структури, прекарахме кампанията в търсене на правилни послания и намиране на хора по места. Удовлетворени сме, защото се явяваме за първи път и имаме граничен резултат", каза Янев, който още отсега обяви, че се готви за местните избори през есента на 2023 г.

Първи резултати от изборите: ГЕРБ води пред "Промяната", ИТН е на ръба на 48 НС


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024