"Не е сериозно": Донев отхвърли идеята на Борисов служебният кабинет да стане редовен Снимка: © Screenshot

Служебният премиер Гълъб Донев отхвърли предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за това служебният кабинет да бъде гласуван от парламента като следващ редовен.

"Това е една политическа ирония, която не искам да коментирам. Не е сериозно", каза Донев.

Само ден по-рано Борисов обяви, че има "поне два варианта" за правителство, но измисли и трета опция, а именно задържането на служебните министри в редовен кабинет с "шестия мандат".

Донев призова партиите в 49-ото Народно събрание да започнат да търсят допирателни линии, за да направят широка коалиция и да излъчат свое редовно правителство. Той каза, че категорично няма да приеме евентуално предложение за участие в редовен кабинет.

Служебният премиер не успя да даде предположение какво точно ще се случва в парламента след великденските празници, когато първото заседание ще продължи в опит да бъде избран председател.

"Не мога да гадая какво може да се случи. Всичко е в ръцете на политическите партии. В тях е отговорността за това да работят и да покажат на българските граждани че носят отговорност и мислят за техните проблеми", коментира Донев.

По неговите впечатления, служебното правителство се справяло "перфектно" с решаването на проблемите на българите, но сега било време и политическите партии да поемат отговорност. Той обясни, че ако все пак не се състави редовен кабинет, служебният такъв ще внесе до края на април проект за приемане на държавния бюджет за 2023 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Д-р Благомир Здравков: Епидемия от коклюш може да се преодолее с ваксинация

При-най малките бебета симптомите на болестта може да не са кашлица

10:07 - 21.04.2024
Важно днес

Казусът Благовест Георгиев: Може ли Столичният общинският съвет да изключи съветник?

В началото на април Георгиев участва в пътен инцидент, а впоследствие се опита да избяга от местопроизшествието.

16:23 - 20.04.2024