ДПС се обяви против кабинет на "Рамбовците" от ПП

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се обяви за създаване на правителство, но без участието на "Продължаваме промяната", които обяви за "Рамбовци, взимащи решения за саморазправа с опозицията".

Карадайъ определи изтеклия запис от заседание на ПП като "пълзящ фашизъм" и се скара на журналистите в кулоарите на Народното събрание: "Ако вие искате да бъдете съучастници в този процес, ние няма как да бъдем съучастници".

"Да има правителство е задължително. От кого? От Рамбовци, които разбрахме, че почерпени взимат решения за саморазправа с опозицията? От Рамбовци, които не се занимават с проблемите на хората и да търсят изход от кризата, а се чудят как да заличат своите опоненти? От Рамбовци, които не се интерсуват от институциите на държавата, а самите те правят и кроят планове как да разрушават дори службите за сигурност на държавата, за да ги превърнат в партийно-политически инструмент?", попита той.

Карадайъ пропуска да спомене, че собственият му колега в ПГ на ДПС Делян Пеевски беше назначен за председател на ДАНС през 2013 г. в отявлен акт на политизиране на контраразузнаването в първите седмици на кабинета "Орешарски", където ДПС и БСП бяха коалиционни партньори.

Още във вторник при изслушването на тримата ръководители на спецслужбите, Карадайъ заговори за "пълзящ преврат, опит за диктатура на умнокрасивитета", като визираше записа от съвета на ПП.

"Призоваваме всички национално отговорни партии и национално отговорни български граждани с разум и отговорност да защитим демокрацията, държавността и държавата", каза той от трибуната на Народното събрание на 30 май - реплика по адерс на ГЕРБ, които в момента водят преговори за общо управление с ПП.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Галерии и музеи са с вход свободен тази вечер в София - Вижте пълната програма

На 18 май 2024 г., събота, София се присъединява към европейския празник с нощна програма в повече от 50 музея и галерии.

09:05 - 18.05.2024
Важно днес

Борисов "помирил държавата със сглобката", за да не стане като в Словакия

Симеон Дянков се оказа изненадващ гост на предизборна кампания на ГЕРБ

18:53 - 17.05.2024
Технологии

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024