Двама полицаи загинаха в акция срещу трафиканти. МВР: Ще отговорим с цялата си мощ

Тежка катастрофа в Бургас е довела до смъртта на двама полицейски служители, чийто патрулен автомобил е премазан от автобус с нелегални мигранти.

При инцидента са ударени и два павилиона на спирка на градския транспорт, но няма други пострадали хора. Инцидентът се е случило около 5 ч. сутринта, по информация на Нова ТВ.

Полицаите са дали сигнал за спиране на автобуса, чийто шофьор не се е подчинил. Започва преследване, при което патрулната кола прави опит да препречи пътя, но шофьорът на автобуса губи контрол върху превозното средство и се врязва в колата на бургаските полицаи.

Арестуваните за инцидента вече са трима - двама от тях бяха задържани още сутринта, а третият е заловен в Първомай, след като е обявен за издирване.

"Днес т.нар. каналджии обявиха война на българската държава ще отговори с цялата си мощ на това предизвикателство. Ще направим всичко необходимо да не се повтаря този инцидент. Ще включим и Министерството на отбраната. Това престъпление ще бъде разкрито, нашата задача е да не допускаме повече подобни инциденти", каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

"Предприели сме мерки - от превозните средства, през хората, които се занимават с тази дейност, до хората, които не могат да удържат натиска или участват по някакъв начин в пропускането на мигранти през границата на България, наши служители, които не изпълняват достатъчно съвестно задълженията си", каза още той.

Демерджиев обяви, че силите на МВР не достигат заради организацията на изборите и поредните акции срещу пияните шофьори по пътищата, но посочи, че ще се използват всички възможности за борба срещу трафикантите.

Вътрешното министерство разследва евентуална намеса на вътрешни хора от структурите на Гранична полиция в трафикантски канали.

Според bTV - мигрантите са пътували в багажното отделение на автобуса.

По информация на зам.-главния секретар на МВР Станимир Станев - шофьорът му е отказал два пъти да спре за проверка от Гранична полиция, преди да стигне до Бургас и да бъде пресрещнат от патрулната кола.

Местният окръжен прокурор потвърди, че автобусът е засечен от служители на МВР още в Малко Търново.

Случаят ще се разследва от Националната следствена служба.


Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев е поискал оставката на зам.-директора на "Гранична полиция" Деян Моллов заради тежката катастрофа в Бургас, при която автобус на трафиканти уби двама полицаи.

Демерджиев поиска оставката на шеф от "Гранична полиция" заради трагедията в Бургас


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024