Двама служители на Община Варна са били задържани с подкуп (Обновена) Снимка: © Getty Images

Двама служители на Община Варна са били задържани с подкуп. Те са били хванати с белязани пари, като цялата сума е 2000 евро.

Служителите са задържани на външния паркинг на общината. Зам.-кметът по сигурността във Варна Илия Коев обясни, че те са на ниско ниво и се занимават с дейности на терен от „Строителен контрол“.

"За този случай нямаме подаден сигнал в общината, имаме общи сигнали от граждани, че има нарушения от служители на община Варна", каза още Коев.

Служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) са направили обиски и текат следствени дейности.

От публикация във Facebook профила на кмета на Варна Благомир Коцев става ясно, че служителите са заварени от предишната администрацията на общината, когато кмет беше Иван Портних.

Коцев пише още, че до новия екип на общината по всякакъв начин достигат сигнали за натиск над граждани, търговски лица, строителни обекти и други от страна на служители на контролни позиции.

Той е разпоредил проверки, които ще обхванат всички нива по йерархията, „за да се приключи с имиджа на Варна като място на практики отвъд закона“.

Проверките за интегритет са били разпоредени на съвсем тесен кръг от хора, "за да сме ефективни", става ясно още от публикацията на Коцев.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари строителен хипермаркет в Харков, пълен с хора

Най-малко 24 души са ранени, а двама са загинали, много от хората са в неизвестност

17:36 - 25.05.2024