Джесика Частейн и Оскар Айзък отчаяно опитват да спасят брака си в най-новия сериал на HBO

„Сцени от един семеен живот“ е най-новият сериал на HBO, който на 13 септември направи дебюта си в стрийминг платформата HBO GO. Това е история за любовта, омразата и отчаянието в брака на Мира (Джесика Частейн) и Джонатан (Оскар Айзък), която е съвременна интерпретация на едноименния шведски сериал на Ингмар Бергман от 1973 г.

Джесика Частейн и Оскар Айзък отчаяно опитват да спасят брака си в най-новия сериал на HBO

Сценаристът и режисьор Хагай Леви, познат с „Аферата“ на HBO, преразглежда дилемите, изследвани от класиката на Бергман. Петте епизода на минисериала обхващат пет години, в които съвременна американска двойка опитва отчаяно да съхрани брака си. Това е болезнено суров, честен, нежен, трогателен - и понякога брутален - портрет на двама души, опитващи се да намерят начин да живеят заедно и да се обичат.

Мира е уверена и амбициозна в работата си, но неудовлетворена от брака си. Съпругът й Джонатан е земен и приветлив професор по философия, стремящ се да запази връзката им. През цялото време „Сцени от един семеен живот“ показва една или друга страна на Джонатан и Мира като личности. Изрисувани са сложните образи на двойка, която в крайна сметка знае, че бракът й не се разкъсва от само едно събитие или недостатък на другия.

Всичко това води до крайно честен сериал, позволяващ на зрителя да се превърне в третия безмълвен наблюдател в личните разговори между двама души, лутащи се между чувства на омраза и любов.

Джесика Частейн - Сцени от един семеен живот

„За мен вълнуващото, както в оригинала, така и в нашата адаптация, е, че разглежда брака през обектива на времето, в което хората живеят. “, казва номинираната за „Оскар“ за „Враг номер едно“ Джесика Частейн.

Оскар Айзък твърди, че „Хагай изследва ролите на пола и брачните роли - как се виждаме в една връзка, какво очакваме един от друг и от себе си“.

Страстта и доверието между Мира и Джонатан обаче отдавна не са това, което са били в началото на връзката им. Желанието за свобода и промяна ги карат да преосмислят всичко в личния си живот, за да разберат какво стои отвъд края на една любов.

Оскар Айзър - Сцени от един сеемен живот

Двамата имат прекрасна дъщеря, както и къща в ужасно състояние, която все не успяват да реновират. Къщата е метафора на живота и на брака им, защото Джонатан и Мира са обзети от несигурност като отделни индивиди и като семейство. Животите им са на път да бъдат разделени от сексуални прегрешения, професионални различия, его и чувство за малоценност.

"Сцени от един семеен живот" по HBO - Оскар Айзък и Джесика Частейн правят роли, достойни за "Еми" "Сцени от един семеен живот" по HBO - Оскар Айзък и Джесика Частейн правят роли, достойни за "Еми"

Айзък и Частейн вече са били заедно на екран в криминалния трилър „Най-бруталната година“ от 2014 г. и макар ролите им там да бяха подценени, сега ще е напълно редно да получат номинации за „Еми“, смята критикът на Hollywood Reporter Даниел Хийнбърг.

Вторият епизод е с премиера в HBO GO на 20 септември и така през седмица стрийминг платформата ще излъчва всяка една част на минисериала.


Прочетете още:

13 български филма влизат в европейския каталог на Netflix 13 български филма влизат в европейския каталог на Netflix

Нео и Тринити се завръщат в Матрицата с първия трейлър на "The Matrix Resurrections" Нео и Тринити се завръщат в Матрицата с първия трейлър на "The Matrix Resurrections"

Най-очакваните нови филми на 2021 г. Най-очакваните нови филми на 2021 г.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Oще един ученик е задържан във връзка с фалшивите бомбени заплахи

Спецполицаи на ГДБОП са арестували 16-годишно момче от Пловдив,

16:32 - 01.04.2023

Избори и във Финландия: Сана Марин се бори за втори мандат в напрегната надпревара

Изборите във Финландия са толкова оспорвани, че всяка от трите големи партии има шанс за победа

16:02 - 01.04.2023

Ще успее ли ChatGPT да "открадне" професията на кулинарния критик Джей Рейнър?

ChatGPT може да пише текстове, но достатъчно добри ли са, за да се конкурират с тези на кулинарен критик

15:37 - 01.04.2023

Съдът потвърди: МОН е нарушило санкциите, като е дало поръчка на фирма с руска собственост

Ведомството е трябвало да отстрани фирмата от продецурата, когато е разбрало, че тя не отговаря на регламента

13:49 - 01.04.2023

"Ново ниво на абсурдност": Русия пое ръководството на Съвета за сигурност на ООН

От 1 април Русия е председател на международния орган, който отговаря за мира. И не, това не е първоаприлска шега

12:41 - 01.04.2023

Държавата ще лепи стикери върху най-евтините храни в опит да се бори с инфлацията

Борбата на служебния кабинет с високите цени на храните продължава

11:32 - 01.04.2023

Фалшиви подписи и спорове около писмото на Ювал Ноа Харари, Мъск и други за изкуствения интелект

Писмото с искане за шестмесечна пауза в света на изкуствения интелект предизвика буря от реакции

10:12 - 01.04.2023