Единственият районен кмет на БСП в София е изключен от партията

Районният кмет на столичния "Изгрев" Делян Георгиев съобщи, че е изключен от БСП.

Георгиев е единственият човек на БСП на това ниво на местното самоуправление в София. Отстраняването му идва само две седмици, след като си позволи да критикува линията на централното ръководство за връщане на хартиените бюлетини с Изборния кодекс.

От обясненията му се вижда, че отстраняването му от партията е станало и заради това, че не е назначавал "правилните" кадри в администрацията си.

"Партията “сваля политическо доверие” от мен и ме изключва от състава си, поради неизпълнение на решенията ѝ, водене на “независима политика на всички нива”, недопускане на партийни, номенклатурни кадри на ръководни позиции в общинската администрация и несъобразяване с общите насоки и политики", казва Георгиев във Facebook.

"В дискусиите се изтъква и, че много хора с “дясна политическа ориентация” заемат ръководни позиции в общината и реално “БСП не управлява", пише още той.

Георгиев заявява, че районната администрация не е допуснала да бъде управлявана от "партийни централи и номенклатурни безполезници".

"Аз не съм “професионален политик”, а един от онези, които наричаме ”Изгрев” наш дом. Затова, оценки за работата си приемам само от вас - моите съкварталци. Другото е вятър", завършва той.

"Изгрев" беше управляван от БСП до 2011 г., когато партията допусна загуба от ГЕРБ. През 2015 г. БСП не стигна дори до балотаж, след като вотът беше решен на втори тур с победа на ГЕРБ срещу Реформаторския блок.

Едва на изборите през 2019 г. Делян Георгиев успя да върне района в актива на социалистите, като се оказа единственият кандидат за районен кмет в София от партийните листи на БСП с победа.

Той е и един от малкото хора в БСП на властови позиции, които си позволяват да критикуват открито инициативата на партията си за хартиените бюлетини. В позицията си той даваше за пример съмненията за манипулации на местните избори преди 4 години, когато броят на невалидните бюлетини е бил над 1000 с хартиения вот - при 40-50 с машини.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Какво са "АПИ-та" и защо никой не иска да гледа как се правят наденица и европейски закони

Лидия Симова за работата на един политически сътрудник в ЕП

20:30 - 25.04.2024
Важно днес

Двама лидери, общо съобщение. ГЕРБ и ДПС се хвалят с 1 млрд. лв. за държавните мини

Трима министри от служебния кабинет на крака при Борисов и Пеевски

18:16 - 25.04.2024
Важно днес

Без да са го прочели, депутати от комисията "Митници" пратиха доклада си в прокуратурата

Но какво пише в документа така и не стана ясно

17:17 - 25.04.2024
Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон в Сорбоната

Френският президент призова ЕС за реформи и отговор на рисковете

15:08 - 25.04.2024