BMW е една от марките, които тестваме с удоволствие - независимо кой клас е колата, винаги има интрига и преживяване, заради което си заслужава човек да експериментира с терени и шофиране за ден-два.

Едно от големите предизвикателства за BMW преди няколко години беше как ще успеят да запазят специфичното усещане за каране на иконичната марка и едновременно с това да лансират модели с предно предаване и напречно разположен двигател. Е, справиха се, и вече никой не подлага на съмнение дали и колко малките BMW-та са „истински“, или не.

Разбира се, цялото ноу-хау, което концернът разви през годините – от системите за управление на двигателя, през помощните системи за шофьора, до инфотейнмънт системата – помогнаха много за такова възприемане на по-малките коли. Изобщо, политиката клиентът да не бъде „дискриминиран“ заради това, че плаща по-малко пари, позволи на иначе луксозната и премиум марка да влезе в пазарен сегмент, който доскоро беше резервиран за производители на автомобили от по-нисък клас.

Затова не се колебахме много, когато от BMW ни предложиха да караме коли от Първа и Втора серия, за да преценим и изпитаме точно това – как в кола с напълно достъпна цена могат да присъстват технологии и иновации от най-скъпите модели. И как всичко това прави самата кола да се усеща като премиум продукт, без цената да е такава.

Карали сме и преди BMW първа и втора серия, писали сме и подробни ревюта и впечатления. Сега обаче идеята беше да ги „видим“ като част от по-голямата картина на BMW, с онлайн услугите, които предлагат, с възможностите на мобилните приложения, софтуерните ъпдейти и цялата гъвкавост на общата платформа на марката.

Със сигурност възможността на BMW Financial Services да предложи концепция за оперативен лизинг прави тези автомобили още по-интересни.

В моделите на продажби на BMW има различни възможности, но тази, която отговаря най-пълно на потребностите на новите потребители - тези, които не искат да притежават и да се обвързват, се нарича „концепция за ползване“. Това е термин, с който в BMW описват новата търговска философия на компанията - юридически и счетоводно, това е „оперативен лизинг“. Повече можете да научите в интервюто ни с Щефан Прикоп, който е мениджър за България и Румъния на BMW Financial Services. Накратко, идеята е, че оперативният лизинг освобождава ползвателя от всички грижи по поддръжка и ремонт на автомобила, както и по застраховки и такси. Плащаш за ползване и затова плащаш по-малко.

И така, ние решихме да покараме около язовир „Огняново“, защото имахме спомен, че пътищата наоколо са интересни, без да са екстремни, и че асфалтът е добър. Е, пътищата са си там и са все така красиви, но времето е глътнало асфалта така, че преживяването се приближава малко до офроуд, без да сме търсили такъв ефект. Кадрите, които заснехме вътре от колите по време на движение, се оказаха доста вълнообразни и ако ги бяхме ползвали във видеото, така както първоначално си мислехме, със сигурност щяхме да предизвикаме морска болест у някои зрители.

Какво разбрахме?

Разбрахме, че да си говориш с колата е приятно занимание. "Госпожата" - вие можете да си я настроите и като господин, отговаря на доста разнообразни команди и въпроси. Освен да ви смени радиостанцията, да провери налягането на гумите, да повиши или намали температурата в колата, бихте могли и да я питате за най-близката пицария - ще ви ги покаже като дестинации в навигацията; да й кажете "Заведи ме вкъщи" - ще ви визуализира маршрута; да си поискате "Четирите годишни времена" на Вивалди в "Спотифай" или още по-добре - да ви пусне подкаста ни "Животът и други неща".

Разбрахме още, че My BMW App е много приятно приложение, което можете да използвате, за да видите къде се намира автомобилът ви, да го отключите дистанционно, да го проветрите (отново дистанционно), преди да се качите, да проверите горивото, което ви остава. През него имате лесна възможност да си запазите час за сервиз (без да говорите по телефона), ако ви се налага, както и да изпратите към автомобила цел, до която ще пътувате.

Разбрахме, че софтуерът на колата може да се ъпдейтва дистанционно - за около 20 минути получвате новата версия на вашето BMW.

Разбрахме и че всички асистиращи системи, които сме свикнали да виждаме при "големите", са налични и тук. Можете да си говорите с Concierge Services, да извикате Пътна помощ при инцидент, да разчитате на това, че ако ви трябва смяна на гума, ще получите помощ или дори ще ви дадат заместваща кола.

От Concierge Services ще отговорят и на доста странни ваши въпроси, но ако имате нужда от резервация на хотел, справка за полет - това е вашето "копче".

Удоволствието от шофирането беше наше, но сме сигурни, че информацията, която предоставяме с тази кампания, ще е полезна за много от вас, които се питат: "Изкарвам ли достатъчно, за да имам чисто ново BMW?" или '"Едно" и "Две" дали са истинско BMW?".

BMW оперативен лизинг - любов без обвързване

BMW 2 M235i Gran Coupe: Ела да си играем!

Хей BMW, харесва ли ти Mercedes?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украинците събраха пари и купиха сателит за въоръжените сили: "Украинци, вие сте в космоса!"

Фондацията на украинеца Сергей Притула организира фондонабирането и купуването на сателита

Изтекъл запис от парти със Санна Марин провокира скандал във Финландия

36-годишната жена танцува и пее в компанията на приятели, но опозицията ѝ поиска тест за наркотици

Новата власт "помете" и в бордовете на ВМЗ и "Кинтекс" въпреки съпротивата на БСП

Бившата директорка на ДКК заплашва да съди Министерството на икономиката

Най-известният "глас" на конспирацията QAnon в Германия е арестуван във Филипините

53-годишният мъж ще бъде върнат в Германия, за да бъде съден

Офертата за LNG танкерите изтича: Служебният кабинет не договори нито отсрочка, нито терминал

Още няма отговор от Турция дали може да се намери свободен терминал за разтоварването

Кампанията на Борисов в "Неохим" доведе до жалба пред Финансовия надзор

Владислав Панев иска КФН да провери неверните изявления на Борисов за състоянието на публичното дружество