Елън Дедженеръс се извини, докато ново противоречие разбуни духовете в шоуто ѝ Снимка: © Getty Images

Елън Дедженеръс се извини на всички членове на своя екип, няколко от тях ще бъдат освободени и заменени от други, а нов случай на лошо отношение в предаването ѝ стана публично достояние – това е първият резултат от разследването на шоуто на американската телевизионна водеща. От продуцентската компания Warner Media, която инициира проверката, са открили „недостатъци“ в „ежедневния мениджмънт".

Шоуто на Елън Дедженеръс е разследвано заради "токсична работна среда"

Разследването започна след публикация в сайта „Buzzfeed“, в която един настоящ и 10 бивши служители в „Шоуто на Елън Дедженеръс“ обвиниха ръководния екип в расизъм, необосновано прекъсване на договорите и токсична работна култура. Няколко човека разказаха, че били уволнени след взет болничен или след свободни дни, в които били на погребение на техни близки. Повечето от тях обвиниха мениджърите, а не самата Елън, но тя пое отговорността.

В имейл към всички членове на своя екип, цитиран от The Hollywood Reporter и BBC, 62-годишната водеща се извини официално и каза, че е решена „това да не се случва отново“.

„Всички трябва да бъдем по-внимателни в употребата на думи и действия, които биха засегнали другите. Удовлетворена съм, че вниманието ми бе насочено към проблемите в нашето шоу“, каза Елън.

Едно от обвиненията към продуцентите на предаването бе направено от жена, която си взела отпуск след опит за самоубийство - когато се завърнала в екипа малко по-късно, разбрала, че вече официално не е на работа. Чернокожа служителка дала предложение към един от продуцентите, че е полезно екипът да премине обучение за расово разнообразие, но станала обект на нападки. Няколко души споделят, че техните преки мениджъри им казали да не говорят с Дедженеръс, ако я видят в офиса.

Телевизионната водеща, която е на екрана вече 17 години в своето собствено шоу, първоначално не отговори на обвиненията. След като разследването на Warner Media започна, Елън реши да „коригира проблемите“, които са попаднали под прожекторите.

„В ден първи от нашето шоу, на първата ни среща, казах на всеки, че „Шоуто на Елън Дедженеръс“ ще бъде място на щастието – никой никога няма да повиши тон и всеки ще бъде уважаван“, написа водещата в своя имейл. „Очевидно, нещо се е променило и аз съм разочарована“.

„Ето затова се извинявам. Всеки, който ме познава, знае, че случилото се е пълна противоположност на това, в което вярвам, и на това, за което се надявах за нашето шоу“, сподели 62-годишната водеща.

Все пак, тя се дистанцира от обвиненията, твърдейки, че „хората, които работят с мен и за мен, говорят от мое име и представят погрешно човека, който съм. Това трябва да спре“.

В имейла си Дедженеръс се върна назад до 90-те години на миналия век, когато обяви официално, че е хомосексуална.

„Като някой, който бе осъждан и почти изгуби всичко, защото беше себе си, напълно разбирам тези, които биват гледани с различно око, или към които се отнасят нечестно, пренебрежително. Напълно им съчувствам. За мен е ужасно да знам какво всеки от вас е изпитал“, сподели тя.

„Толкова се гордея с работата, която вършим, и със забавлението и щастието, които даваме на света. Искам всеки да обича нашето шоу и всеки, който го прави, да обича да го прави. Отново – много се извинявам на всички, които не са преживели точно това“, сподели Дедженеръс.

Warner Media интервюираха десетки служители на предаването и откри „недостатъци“ в работната атмосфера. Предприемат се първи стъпки към нейното подобряване, обявиха от компанията.

Няколко дни след първата публикация на „Buzzfeed“, се появи и втора, в която бяха разкрити обвинения в сексуален тормоз, осъществен от един от изпълнителните продуценти на шоуто. Главният сценарист Кевин Леман направил няколко „неподходящи сексуални коментара към млади служители на работното място“, твърди се в сигналите, но самият той отрече „всякакъв вид сексуално неприличие“.

Леман припомни, че е част от шоуто вече 17 години и работата му включва „шеги“ – именно такива твърди, че е насочил към тези, сигнализирали за поведението му. „Ужасен съм, че някои от опитите ми да покажа хумор, може да са се превърнали в обиди“.

"Не си направила нищо нередно": Писмата на Джефри Епстийн до Гилейн Максуел

Не можем да вярваме на TikTok, ако не вярваме на Китай: Защо американците се страхуват

Кой каза криза? Facebook, Amazon, Apple и Alphabet надминаха прогнозите


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Руски прокурори искат Алла Пугачова да бъде обявена за "чуждестранен агент"

През юли 2022 г. Русия разшири понятието "чуждестранен агент" като за такъв се смята всеки, който е "под чуждестранно влияние".

16:10 - 29.03.2024
Култура

Бийонсе пусна нов кънтри албум. С какво "Cowboy Carter" впечатли и феновете, и критиците

Новият албум на Бийонсе включва кавъри на The Beatles и Доли Партън

15:55 - 29.03.2024
Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024
Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024