"Емили в Париж" 4.1 рециклира сюжетите и развива тоалетите Снимка: © Netflix

Четвъртият сезон на "Емили в Париж" не предлага нови сюжетни линии, но и феновете не очакват това от него. Точно обратното - искаме още от същото - блажено бягство в свят на красиви герои, в чийто живот не се променя нищо освен тоалетите.

Емили все така не може да говори френски език, нито да избере кого от двамата си ухажори харесва повече. Париж е все така преувеличено перфектен, а дрехите на героите ангажират вниманието ни, докато нищо около тях не се променя.

Новите епизоди на романтичната комедия продължават старите истории. Сериалът обаче никога не се е славил с добър сценарий и никой не очаква това от него. Дори феновете му се шегуват, че той няма голям смисъл, но въпреки всичко е изключително приятен за гледане – повече за сетивата, отколко за ума.

В първата част от четвърти сезон Емили и Алфи се справят с последствията от финала на трети сезон. Сещате се може би - една сватба, която не се състоя.

Най-добрата приятелка на Емили - Минди, продължава кариерата си на музикалната сцена със своята група. Този път обаче се е насочила към "Евровизия".

Oстаналите герои са част от мимолетни случки, чиято развръзка идва в рамките на един епизод.

И въпреки че историята уж не се развива, истината е, че всичко става сякаш на забързана скорост. Ако се разсеете за няколко минути, вероятно рискувате да изгубите нишката на цяла сюжетна линия от новия сезон.

Спойлер: Само в рамките на два-три епизода например партньорката на Камий - София, се мести от Атина в Париж, двете успяват да оправят взаимоотношенията си, заживяват заедно, карат се и се разделят, и тя обратно се връща в Атина. Зрителят се задъхва от толкова много житейски обрати за един герой за единица време.

Впечатляващо е колко много неща стават без зад тях да има по-голяма идея или смисъл за цялата история.

В центъра на събитията продължават да са любовните терзания на Емили

Не може да се каже, че те търпят някакви значителни промени. Тя все още харесва привлекателния готвач Габриел, но връзката им отново е изправена пред предизвикателства. Не е напълно сигурна и за чувствата си към финансиста Алфи, освен това открива, че във Франция хубавите мъже са на всяка крачка.

Най-доброто в новите епизоди отново се дължи на Силви - при това не само заради харизмата на актрисата Филипин Лирой-Бюли.

Този сезон нейната героиня въвежда темата за сексуалното насилие на работното място - в скандал, вдъхновен от #MeToo движението. Това може би е и едно от малкото неща в сериала, които ни напомнят за реалността.

Решението на Netflix да раздели сезона в две части отново няма никакъв смисъл за историята. Стрийминг гигантът вече направи това за някои от другите си най-гледани продукции като "Bridgerton" и "You". В случая на "Емили в Париж" обаче първата част приключва почти без никакъв обрат, който да развълнува зрителите и да засили очакването им за втората партида.

И все пак половинчасовите епизоди на романтичната комедия успяват да задоволят нуждата на зрителите от т.нар. ескейпизъм - трендът да се избягва реалността чрез потапяне във фантазии и нереалистично "напудрени" истории.

Така стигаме до една от основните причини зрителите да не откъсват поглед от екрана - дръзките тоалети, които Емили сменя за всяка сцена, са единственият елемент от филма, който търпи развитие. "Стил на френско момиче с нотка на Одри Хепбърн," написаха от Fashionista.

"Тя винаги е била малка умница, която мисли нестандартно. От сезон 1 наблюдава Камий и Силви, но без никакво желание да прилича на тях. Знае отлично какво носят французойките, но не искаше откаже от личния си силен и смел стил,” казва за изданието дизайнерът на костюмите на сериала Мерилин Фитуси. „Мисля, че този сезон тя най-сетне казва: „Добре, момичета, погледнете ме. Гледайте и се учете.“

Не липсват и нелепи ситуации, които ще ви накарат или да се разсмеете със снизхождение, или откровено да подбелите очи. А понякога и двете. И ето пример - моментът, в който героите разбират, че един от продуктите за лице, които маркетинговата фирма на Емили рекламира, всъщност е лубрикант.

Има и готини политически смешки. В една от сцените Минди се оплаква, че групата ѝ няма да получи помощ от държавата и ще трябва сама да плати за участието си на "Евровизия", на което тя отговаря: "Няма държавна помощ? Къде сме? В Америка?".

Четвъртият сезон на "Емили в Париж" дава на феновете точно онова, което очакваме и нищо повече - приковаващи погледа тоалети, блажено прости сюжети, непретенциозни поводи за смях и никаква причина да напрягаме мозъка си.

Премиерата на "Emily in Paris" 4: Френският шик никога не е бил по-секси

Лили Колинс, интервю, Емили в Париж сезон 3 Лили Колинс: Исках да изградя собствено име, не просто да бъда дъщерята на Фил Колинс


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

По идея на ГЕРБ отстраняването на Антон Славчев като шеф на КПКОНПИ се отлага

Решението за отстраняването на Антон Славчев беше отложено

20:15 - 12.09.2024
Важно днес

Столтенберг си намери нова работа след ръководния пост в НАТО

Той ще заеме друга позиция в областта на международната сигурност

18:02 - 12.09.2024
Важно днес

Екатерина Захариева ще трябва да отговаря за анти-ЛГБТ закона на изслушването си за еврокомисар

Темата е ключова в Европа, а ГЕРБ подкрепи закона, припомня Надежда Нейнски

17:57 - 12.09.2024
Важно днес

Пуснаха под домашен арест сина на бивш финансов министър, обвинен в убийство

Петър Александров е пуснат от ареста с електронна гривна

15:10 - 12.09.2024