"Ергенът" - защото обичаме да унижаваме жени  Снимка: © Screenshot "Ергенът"

Окей, заглавието е там, за да привлече внимание, но кое не е така? Нима 26 жени, българки, не бяха унижавани в продължение на няколко месеца? И от нас зрителите, но най-вече от продуценти и цяла медия. То май това е и целта на риалити форматите - да ги гледаш, за да си кажеш "пф, има и по-зле от мен".

Но този път сякаш бе по-различно, защото остана едно недоумение у зрителя възможно ли е това да се случи. Е, явно е възможно. Любовно риалити без любов.

Не бива да смятаме, че това предаване има представителна извадка нито за мъжете, нито за жените у нас. Защото това би било по-страшно дори от финала на предаването. Но все пак погледите на момичетата в края на формата предизвикаха у мен съжаление. Защото специално тези двете бяха най-силните и най-изявените в целия сезон. Те бяха силни, гласовити, умееха да се защитават, дори когато изглеждаха нелепи в това. И заслужено стигнаха до там, където бяха.

Хубава е смешката, която върви, че в "Хелс Кичън" имаше повече любов, а в "Ергенът" лайт мотивът беше телешко варено. Може би "рецептата" на продуцента не сработи. Продават го за романтично риалити. Pardon my french, но ако беше представено за "недоебано риалити" щях да съм доволен от сезона. Романтика нямаше - красиви дрон кадри на Гърция с един брадат мъж, който не пуска чашката и раздава 130 целувки на непознати и някой от тях направо отблъскващи жени.

Това беше третият сезон, очаква се четвърти, тъй като промото за кастинг тръгна още по време на сегашното излъчване. Не знам как има жена, която би участвала там, за да намери любовта. Вече. Защото три години там любов нямаше. Не знам кой вярва, че Евгени е с Валерия. И че някога е бил.

Със сигурност зрителят има право да е бесен. Неделя Щонова пред Дара? Фарс на края на "Ергенът". С други думи - зрителите не получиха, нищо от това, което са очаквали.

Телевизията получи това, което иска - да се говори за неин формат. Но ако се погледнат резултатите на "Ергенът", ще се разбере, че лоша реклама има. 26,7% дял от гледащите телевизия в момента за финала на "Ергенът" (един от върховите резултати за сезона), 38,72% за финала на "Хелс Кичън" ("Нова" има над 30% дял цял сезон). Нова телевизия продължава да е на върха и да ходи умело по ръба без да прекрачва границата. Може би Гатьо, ако беше в "Ергенът", всичко щеше да си пасне.

По-"български" финал от това накрая да избереш мама, щеше да бъде Алек да ги набие и да си сипе ракия, докато гледа финала за Купата на България.

Живеем в България, мамка му, длъжни сте вие, които имате власт над управлението на масите, да спрете да унижавате българската жена. Да покажете, че българският мъж е способен дори в страха си да защити жената. В крайна сметка, най-добре от финала на "Ергенът" му е на Сашо Кадиев - вече не е най-маминото синче на име Сашко в България. Имаме си нов. И така до следващия път.

Телевизията е прекрасна, само да не се правеше от български продуценти.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

НС направи важни крачки към приемане на еврото и взе решение за ускоряване на процеса

Парламентът постави като цел 1 юли 2025 г. за приемане на еврото у нас

17:56 - 26.07.2024
Технологии

Vivacom навлиза ударно в света на гейминга с турнира „Game ON“

Популярни геймъри, техните фенове и специални гост-звезди влизат заедно в епичен сблъсък за награда от 15 000 лева

17:46 - 26.07.2024
Важно днес

Русия арестува бивш зам.-министър на отбраната и го обвини в корупция

Офицерът е един от най-дълго служилите служители в областта на руската отбраната.

17:25 - 26.07.2024
Важно днес

МОН предлага две по-дълги ваканции за учениците

МОН с предложение за ваканциите и неучебните дни през учебната 2024/25 г.

15:28 - 26.07.2024