Фандъкова не помни да е издавала карти за паркиране на журналисти и анализатори

Бившият кмет на София Йорданка Фандъкова обяви, че "няма спомен" да е давала безплатна карта за паркиране в центъра на "журналист, социолог, политолог или анализатор".

Тя обаче допуска, че "100% е имало" злоупотреби или дори фалшификации на карти, които са предоставяни от Столична община на "различни институции".

"Видяхме, че и някои общински съветници са пазили на телефоните снимки на такива карти месеци, сигурно и години наред, за да дойде правилният момент да ги извадят като компромат. Със сигурност, ако бяха подали тази снимка навреме, щяхме да разберем от кого, на кого е дадена, реална ли е или фалшива и да предприемем мерки", казва още тя.

Реакцията на Фандъкова идва след като съветниците от ПП-ДБ и Спаси София разкриха стотици подобни случая по данни на Центъра за градска мобилност.

Всяка от безплатните карти, които дават право на привилегировано паркиране в Синя и Зелена зона на София, е пусната с подписа на тогавашния кмет Фандъкова. Днес тя е кандидат за депутат на ГЕРБ.

Интересното е, че списъкът е без имена и регистрационни номера на колите, което прави неясно кои са получателите им и дали с тях не се злоупотребява масово.

Борис Бонев поиска ГЕРБ да обясни дали сред тях има "известни журналисти, социолози, мастити бизнесмени". Обяснението на партията беше, че издаването на карти се правело по искане на ДА "Технически операции" във връзк а стяхната дейност.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024