Феновете на "Ботев" и "Локо" Пловдив се обединиха срещу схемата на Гергов с Панаира

Фенклубовете на двата най-големи пловдивски футболни отбора - "Ботев" и "Локомотив" - излязоха с едновременни публични позиции в протест срещу скандалната схема с предаването на контрола на Международния панаир в Пловдив на Георги Гергов.

Декларациите са безпрецедентен пример за обединение между привържениците на "вечните съперници" във футбола в града.

Клубът на привържениците на "Ботев" описва като "низ от безобразия на шайка самозабравили се политици" действията на Общинския съвет в града.

"Години наред Пловдив, освен с уникалната си история, е свързван и със своя Международен панаир. Не са много градовете в света, които могат да се похвалят с подобно събитие със 130-годишна история. Повече от век град Пловдив събира изложители от различни краища на света. Днес обаче сме изправени пред угрозата ключовият обект в града ни да се превърне в частна собственост", пишат те.

Феновете на "канарчетата" призовават "всички институции в държавата да свършат своята работа, за да не се стига до такъв срамен момент".

"Надяваме се, че са останали поне няколко човека с морал и достойнство, които да спрат машинациите за придобиване на Панаира от едно частно лице, чието име дори не си заслужава да споменаваме", казват те с препратка към Гергов.

Фенклубът на "Локомотив Пловдив" още снощи се обяви срещу "недопустимото посегателство" върху Панаира от страна на "партийни доктринери, ловки далавераджии и алчни държавни "любимци", които обсебват и завладяват посредством лукави заговори един от символите на нашия град".

"Пловдивският панаир е бил в продължение на десетилетия лицето на нашия град и държава и трябва да остане такова. Отправяме апел към будното гражданско общество на Пловдив да прояви активност и да отстояваме заедно нашата позиция - Пловдивският панаир - на Пловдив", се казва в позицията на феновете на "Локомотив".

В края на декември обаче ГЕРБ, БСП и единични съветници от други групи гласуваха решение, с което позволяват 29% от акциите на "Международен панаир Пловдив" да се прехвърлят от община Варна към "Пълдин туринвест" - дружество, което е под пълен контрол на Георги Гергов, въпреки че община Пловдив има миноритарен дял в него.

Два пъти ОбС-Пловдив отказваше да се събере на извънредна сесия, за да попречи на тази схема.

Последният провал се случи на 9 януари 2023 г., когато се стигна и до сблъсъка между охранители на Георги Гергов и издателя Манол Пейков.

Междувременно ДБ и ПП поискаха да се образува анкетна комисия в Народното събрание, която да разследва как държавата от мажоритарен собственик се оказа безгласен акционер в Панаира под натиска на Гергов.


Международен панаил Пловдив Как Георги Гергов получи контрол върху Панаира в Пловдив (обяснено)


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024
Важно днес

Тагарев отрече да е бил "ябълката на раздора" в провалените преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ

През последните седмици от ГЕРБ интензивно настояваха за смяната на военния министър при евентуалната ротация.

10:27 - 29.03.2024
Политика

"Сватбата на Макрон и Лула": Среща на лидерите на Франция и Бразилия развълнува социалните мрежи

Дружбата на двамата президенти развълнува социалните мрежи

10:10 - 29.03.2024
Важно днес

Борисов: "Мераклии за служебен премиер винаги ще се намерят"

Борисов прехвърли вината за хаоса около назначаването на служебен премиер на ПП-ДБ

09:55 - 29.03.2024