ГЕРБ и ПП-ДБ ще подобряват комуникацията си с регулярни лидерски срещи всеки вторник Снимка: © Screenshot

„Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ ще провеждат регулярни лидерски срещи всяка седмица, за да минимизират шанса за излизане „извън контрол на комуникацията“. На тях ще присъстват и премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел. За това са се разбрали двете формации днес.

„Това, което обсъдихме, е, че комуникацията трябва да стане много по-регулярна. И затова определихме, че всяка седмица ще имаме среща във вторник, където лидерите на двете коалиции, плюс премиера и вицепремиера, ще присъстваме и ще обсъждаме въпросите в Народното събрание и други важни теми на деня“, каза съпредседателят на ПП Кирил Петков коментар след срещата.

ГЕРБ и „Продължаваме промяната-Демократична България“ се срещнаха днес, за да потушат ескалиралото през последните дни напрежение и в опит да изгладят различията си. Както и да обсъдят ултиматума на ПП за 7 гаранции от ГЕРБ за гарантиране на реформаторската програма и направеното контрапредложение за подписване на официално коалиционно споразумение. Не стана ясно дали има постигнато съгласие за някакъв документ помежду им.

Идеята на регулярните срещи е да се избегнат в бъдеще такива конфронтации и „да се движат двете групи по-ясно с ясни решения за България“, каза Петков.

„Да, разбира се продължава общото управление“, коментира от своя страна съпредседателят на ДБ Христо Иванов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024
Живот

Рап битката между Дрейк и Кендрик Ламар - обиди, педофилия и тайни деца

Музикалните издания Billboard и Rolling Stone я обявиха за Гражданската война на рапа

10:16 - 06.05.2024