ГЕРБ решава съдбата на кабинета "Денков" на национално съвещание

ГЕРБ провежда национално съвещание в събота, на което да реши дали да продължи подкрепата си към правителството. Срещата във Велико Търново ще даде знак за това какво е бъдещето на т.нар. "сглобка" - както лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов често нарича кабинета, реализиран с "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ).

Форумът беше обявен в разгара на предизборната кампания точно преди балотажа за местния вот. Борисов изрази недоволство от партньорите си в управлението - ПП-ДБ, и ги критикува по редица теми, включително за това, че не са приели негов съвет да издигат кандидат-кмет на София, различен от Васил Терзиев.

В националното съвещание на партията ще участват представителите на изпълнителната комисия на ГЕРБ, новоизбраните кметове и общински съветници, както и депутатите и областните координатори на партията.

В петък ГЕРБ и ПП-ДБ гласуваха заедно в парламента, като с техните гласове и тези на депутатите от ДПС беше преодоляно ветото на президента срещу промените в Закона за енергетиката. По-късно обаче Борисов даде да се разбере, че подкрепата за правителството може да се промени.

"Ние ще подкрепяме правителството до утре, когато ще се срещна с актива на партията. Всички тези плюсове и минуси ще изговорим", каза той по време на посещение на полигона "Ново село".

През последния месец напрежението между партньорите във властта е особено високо на фона на предизборната кампания и темите, по които те се сблъскаха, включително машинният вот на изборите и евентуална реформа в службите. Преди дни ръководството на ГЕРБ се обяви за пълна ревизия на изпълнението на управленската програма и по-детайлно обсъждане на държавния бюджета за догодина.

Бойко Борисов - лидер на ГЕРБ За Борисов "сглобката" вече не съществува. ГЕРБ ще решава остава ли във властта на съвещание


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024