ГЕРБ TV загради Борисов с "обожание", за да скрие пълното мълчание за властта след изборите

Първата политическа поява на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след изборите беше не на пресконференция за журналисти, а пред жителите на с. Магерово, обл. Велинград.

С 24.08% при 78 на сто обработени бюлетини ГЕРБ отново е първа политическа сила - но няма никакъв сигнал за това как ще управлява България с едва 65 депутати.

Сигнал не дойде и в понеделник сутрин, когато Борисов реши да се разходи сред жители на родопското село по път, който твърди, че е платен от "нас" (т.е. ГЕРБ).

Срещата се излъчваше на живо във Фейсбук профила му, без присъствието на журналисти. Част от присъстващите се обръщаха към него на "господин премиер".

"1300 и кусур години не е имало такъв (път - бел. ред). Вместо да си имаме национална стратегия за Родопите.. Там на жълтите павета другояче се мисли", каза с въздишка Борисов

Кампанията очевидно не е свършила: за 24 часа след края на изборния ден лидерът на ГЕРБ обеща на събралите се жители, предимно мюсюлмани, построяването на нова джамия.

"Пътят до джамията ще го направим със сигурност. Ние правим църкви, манастири, защото който е вярващ, той е добър гражданин", каза той.

Той не пропусна възможността да атакува ПП-ДБ.

"Те излязат и едно и също приказват. Моделът "Борисов" било да хвърля пари от багажника на джипката. Ей на тия хора сме им ги хвърлили", каза популистки Борисов. "Те искат да живеят като хората - да има асфалт, да има канал, да има училище, детска градина, горе има поп".

Всъщност - при рекордно ниската избирателна активност в цяла България ГЕРБ е сред губещите и в абсолютни гласове, и в относителен дял заради появата на седма политическа сила в Народното събрание.

Сцената завърши със следната кулминация:

"Ние не те обичаме, ние те обожаваме. Ти не си политик, ти си държавниик", обърна се към него гражданин в края на прякото включване.

"Ако те слуша Корнелия Нинова, ще тупне", отговори му Борисов и отсече "стига толкова, да седнем на сенчица".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Stadler Polska се отказа oт поръчки за милиард за нови влакове на БДЖ

Полската компания се отказа от договор за нови електрически мотриси

18:07 - 24.07.2024
Важно днес

Главчев смени новите областни управители от ДПС, заели страната на Доган

Връщат се кадри на ГЕРБ в Кърджали и Смолян

16:41 - 24.07.2024
Важно днес

МВР освети десетки сигнали срещу Ивелин Михайлов - резултат нулев

Привърженици на Михайлов се събраха на протест срещу Народното събрание

14:52 - 24.07.2024
Живот

Adidas се извини на Бела Хадид, след като изтегли рекламна кампания с нейно участие

Adidas се извини публично на модела Бела Хадид, след като в края на миналата седмица изтегли нейни изображения от рекламна кампания

14:41 - 24.07.2024
Важно днес

Античен саркофаг от римската епоха е открит случайно на плажа край Варна

Находката е забелязана от бивш полицай, който е бил на почивка в района.

14:12 - 24.07.2024