Гешев ще дава "Facebook брифинг", за да отговаря на въпроси за първи път след отстраняването си Снимка: © Facebook/Ivan Geshev

Бившият главен прокурор Иван Гешев ще направи първата си изява, откакто беше отстранен от ръководния пост, като ще отговаря на въпроси от граждани в свое онлайн събитие във Facebook.

То е кръстено "Въпроси и отговори: Говори Иван Гешев" и е планирано да се осъществи във вторник, 4 юли от 14:00 часа. Гешев призовава хората да му задават въпроси на неговия имейл адрес или в коментар по време на излъчването на живо.

Това ще е първият път, в който бившият държавен обвинител отговаря на каквито и да било въпроси, след като беше остранен от ръководния пост в прокуратурата.

Досега неговите коментари по казуса идваха единствено чрез публикации в социалните мрежи, които бяха последвани от странно обръщение към нацията, което той публикува във Facebook и YouTube. На него Гешев се описа като жертва на "престъпни олигарси и крадливи партийни лидери" и обяви намерението си да влезе в политиката.

Събитието във вторник е придружено и с видео тийзър, който анонсира "Голямото начало". Какво всъщност е това начало така и не става ясно, но е възможно то да има общо именно с политическия проект на бившия главен прокурор. Скорошно проучване на "Алфа Рисърч" обаче показа, че само 3% от гражданите биха имали доверие на Гешев, ако той изпълни обещанието си да се включи в политиката. Докато 82% не биха се доверили на воден от него политически проект.

Видеото завършва и с призива: "Време е да изметем политическия боклук" - репликата, която всъщност стана причина Гешев да бъде отстранен от ръководния пост. Тя беше изречена от бившия главен прокурор по адрес на депутати в парламента, а Висшият съдебен съвет реши, че с нея Гешев е уронил престижа на съдебната власт, което доведе до неговото отстраняване.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

"Хамас" не хареса предложението за прекратяване на огъня, но преговорите продължават

"Хамас" е скептична към израелското предложение

10:36 - 02.05.2024
Важно днес

Десетки хиляди отново протестираха в Грузия, след като парламентът придвижи спорен закон

Недоволството около спорния закон за "чуждестранни агенти" в Грузия продължава

09:40 - 02.05.2024
Текстове от партньори

Кока-Кола ХБК България се подготвя за стажантската програма Coke Internship 2024

Компанията предлага 8 свободни позиции за своята тримесечна платена програма

08:59 - 02.05.2024