Главчев не вижда повод за оставки, нито лоша организация за потушаването на пожарите Снимка: © Screenshot

Служебният премиер Димитър Главчев не вижда повод за оставки заради бушуващите пожари в страната и съмненията за лоша организация, довела до тежката ситуация в ямболското село Воден.

35 къщи там изгоряха, а според хората организация по евакуацията им не е имало, нито са били предупредени какво да правят.

„Цинично ми звучи на фона на усилията, които полагат всички, които са на терен, виждате колко бързо се справят, според мен, разбира се всеки, който е засегнат от това бедствие му се струва, че нещата се случват бавно, но по-бързо от това няма. Това са хората, с които разполагаме и те действат веднага,“ така Димитър Главчев отговори на въпрос за призивите за оставки, които дойдоха от парламента.

"В политически нападки няма да вляза," коментира Главчев и призовава политиците да излязат от помещенията с климатиците и да видят на място за какво става въпрос. Самият той „отишъл на терен, за да види активния пожар“.

„Освен във Воден има изгорели къщи и на други места, но най-важното е, че няма човешки жертви,“ обобщи служебният министър-председател.

Ямболското село Воден, в което изгоряха 35 къщи, е едно от най-засегнатите от пожарите в цялата страна. Според МВР системата за ранно предупреждения Bg alert не е била задействана защото "теренът няма покритие на мобилните мрежи, а освен това не е имало и електрозахранване", твърди служебният вътрешен министър Калин Стоянов.

Лъже ли Калин Стоянов за ситуацията в с. Воден Лъже ли Калин Стоянов за ситуацията в с. Воден, където горяха къщи


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024