Главчев смени новите областни управители от ДПС, заели страната на Доган Снимка: © Getty Images

Служебният кабинет е одобрил нова смяна на областните управители на Кърджали и Смолян.

Това се случва по-малко от месец след рокадите областните администрации, при които служебният кабинет на Димитър Главчев назначи кадри на ДПС.

Сега от поста на областен управител в Кърджали е освободен Ресми Мурад. На негово място ще застане предшественикът му Никола Чанев от ГЕРБ.

Мурад, който беше назначен от кабинета "Главчев" в края на юни, е председател на областната структура на ДПС в Кърджали. Той и хората му в местната партийна организация заеха страната на почетния председател на движението Ахмед Доган в хода на раздора между него и съпредседателя на партията Делян Пеевски.

Ситуация е подобна и в Смолян. В края на юли за областен управител беше назначен Румен Пехливанов от ДПС. Той също се обяви в подкрепа на Доган. С решението от правителственото заседание днес, Пехливанов освободен, а на негово място е възстановен Захари Сираков от ГЕРБ.

Преди месец служебният кабинет на Димитър Главчев назначи кадри на ДПС начело на 6 областни администрации, а в други 8 региона на страната хора на Пеевски станаха заместници на областните управители.

ДПС-разцепление-кой-кой-е-Пеевски-Доган Кой кой е в ДПС: Хората на Доган, хората на Пеевски и анатомията на един скандал


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024