Глобалният криейтив директор на Meta - Фабио Сейдл, пристига у нас от Ню Йорк за IAB Digital Day

IAB Digital Day се завръща на символичната дата 11.11.22 в Sofia Event Center със звездни лектори от цял свят. Събитието ще се проведе под мотото „Constant Change“ и ще надгради представата за подобни събития със съдържателната си програма с водещите тенденции в дигиталния бизнес и комуникации. Програмата има за цел и да начертае перспективите за развитие на дигиталната среда, като свери часовника ни с бързо развиващите се световни технологии, иновации и опит. От друга страна ще постави и проблемите на дигиталните медии и маркетинг бизнеса във фокуса на съдържателни дискусии.

Водещ лектор на живо в залата ще бъде глобалният криейтив директор на Meta - Фабио Сейдл, който пристига у нас от Ню Йорк специално за форума по покана на организатора, IAB България.

Тази година IAB Digital Day предлага провокативен микс от български и чуждестранни лектори от водещи компании и представители на академичните среди.

Горещите теми за постоянно развиващата се дигитална среда ще бъдат интерпретирани в шест тематични панела. Новите регулации, модерните технологии, човешкото измерение в дигиталната ера и метавселената, творческите предизвикателства и решения, креативността по време на война, отношенията между различните участници в дигиталната екосистема, развитието на платформите и създаването на съдържание, са само част от темите, които форумът ще разгледа.

Участник в панелите ще бъде бившия министър на електронното управление – Божидар Божанов, с темата: „Къде е България в DIGITAL SERVICES ACT и защо е важно да има регулация на онлайн средата. Как ще ни се отрази в бизнес и личен план?“. Любопитният случай на Ружа Игнатова, пречупен през разследване, ще бъде представен от Николай Стоянов от Economedia.

IAB Digital Day се фокусира върху темите за консуматорското поведение в дигиталната ера и човешката оригиналност в контекста на развиващия се дигитален творчески интелект. „Как се променя професията ми и каква всъщност е професията ми“ е темата на лекцията на Димитър Караниколов, който сам определя себе си като (не)фотограф.

За първи път бизнес събитие на дигитална тема ще събере на сцената едни от най-големите академични умове на България с принос към световната наука – професор Георги Фотев и професор Орлин Тодоров. Впечатляващият труд на проф. Фотев, плод на 7 годишни изследвания, ще бъде представен в лекцията „Възходът на пост-човешкото общество в условията на дигиталната революция“. „Какво чува един професор по психоанализа, когато слуша изкуствения интелект“ ще бъде тема на професорът по обществено здраве и психоаналитик от Софийския университет Орлин Тодоров.

Romain Mallard, Globa VP Marketing на The Coca-Cola Company, ще представи гледната си точка за развитието на работата между агенция и клиент с лекцията „Новата ера на отношенията между агенция и клиент“. Nick Welch от IAB Европа ще представи нагласите на европейския пазар спрямо програматик рекламата с доклад за 2022. Ivan Brozovic, Mediabrands SEE ще отговори на въпроса „Какво не е наред с медия конкурсите днес?“.

Гости на IAB Digital Day ще бъдат и момчетата от украинската агенция Banda, Максим Боритко и Егор Петров, чиято кампания “Be brave as Ukraine” не слиза вече няколко месеца от топ рекламните позиции в центъра на големите световни столици. „Ако някой ми беше казал, че наша реклама ще е на Time Square и Piccadilly, нямаше да му повярвам“, коментират талантливите украинци, които помогнаха света да бъде по-съпричастен към съдбата на Украйна. Една вълнуваща, различна и интересна лекция за силата на маркетинга в полза на доброто.

IAB Digital Day ще събере на живо представителите на всички сектори на дигиталния бизнес: агенции, рекламодатели, технологични платформи и компании и медии и да предостави възможности за професионални дискусии и ня на опит и идеи.

Сложният въпрос за медии и съдържание в светлината на въпроса кой ще покрива цената на качественото съдържание, ще бъде фокус на дискусия с участниците от водещи медийни групи – Економедия, Sportal media group, групата на „24 часа“ и други модератори сред, които управляващия редактор на "Булевард България" Сибина Григорова.

Програмата на IAB Digital Day, която представя и много други интересни теми и говорители, както и формата за регистрация, можете да откриете тук.

Събитието започва с регистрация на участниците в 09:00 ч. на 11.11. в Sofia Event Center.

„Направихме събитие, което хората от бранша, а и не само те, могат да гледат на един дъх от начало до край, със 100% качествено съдържание, което ще държи вниманието ви като хубав филм“, коментира Димитър Денев от IAB. В последните години с развитието на дигиталния сектор София се превърна в световна дигитална столица , която не само върви в крак с трендовете, но и ги налага с качествени събития като IAB Digital Day.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Владислав Панев напуска "Зелено движение", на изборите ще застане зад ПП-ДБ

Панев отхъврли критиките, че зелените политики не са били достатъчно застъпени

19:22 - 16.04.2024
Важно днес

ДАНС две години разследвала контрабанден канал, но се притеснявала от теч на информация

Председателят на агенцията беше изслушан в комисията "Митници"

17:25 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

17:20 - 16.04.2024
Важно днес

Калин Стоянов е завел SLAPP дело срещу журналисти от разследващия сайт BIRD

Заведеният граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева

16:22 - 16.04.2024
Важно днес

Главчев сменя втори министър, Кирил Вътев напуска Министерството на земеделието

Преди ден Главчев смени и министъра на външните работи

16:04 - 16.04.2024