Гората.бг дари  445 хил. лева на наводнените в Карловско и нито една телевизия не отрази това

Гражданското дарение от почти половин милион лева не се случва често. Затова и създателят на Гората.бг с право се възмущава защо нито една телевизия не е отразила тяхната помощ от 445 хиляди лева за наводнените села в Карловско. Дарението ще отиде при 242 семейства. Зад сумата стоят 2800 дарителя, като още над 50 хиляди лв. са предоставени в техника, мебели, наеми, и консумативи, и още десетки хиляди в предметни дарения.

"Колко често доброволци събират над половин милион и ги даряват на стотици нуждаещи се", пита Никола Рахнев. И продължава с ироничен отговор: "Това са просто 2800 дарителя и просто половин милион лева."

Рахнев обръща внимание и върха факта, че хиляди доброволци са работили десетки дни и са ринали "кал и тиня от домовете и душите на пострадалите". "По-важно е да отразят един политик, който е отделил време в натоварената си програма, за да отиде да се снима, придружен от 8 медии, как разглежда, с официалните си обувки и костюм", продължава с емоционалната си реакция Рахнев.

"Аз съм щастлив от направеното велико добро, поклон за всички хиляди хора, които го направихме възможно", благодари Никола на доброволците и дарителите.

Накрая основателят на Гората.бг отправя силна критика към медиите. По думите му има "дефицит на медии, които не са просто платени продукции на политици; на медии, които не снимат само кръвта, защото тя "продава" и дано един ден има и някоя медия в България, която да отразява и доброто. Дано този ден е скоро!", казва Никола.

Украйна е потънала в мрак на фона на руските удари по електропреносната ѝ мрежа Кампанията "Генератори за Украйна" събра 393 хил. лв. в помощ на украинците

Как се събират над 220 хиляди лева за по-малко от 7 часа


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Олексий Резников: Украйна няма да насочва американски оръжия към руска територия

Ракетите ще се насочват към окупирана от Русия украинска територия

16:37 - 17.02.2023

Нафтали Бенет: Путин ме увери, че няма да убие Зеленски

Бившият израелски премиер разказва за срещата с руския президент

18:38 - 05.02.2023

Трима от задържаните българи на границата с РСМ получиха забрана да влизат в страната за 3 г.

Те са получили и глоба от по 300 евро, сред тях е бил депутат от "Възраждане"

14:41 - 05.02.2023

Умира ли приятелството? „Рецесията на връзките“ удря най-силно по мъжете

Свободното ни време е радикално индивидуализирано

12:49 - 05.02.2023