"Градус" ще заведе "всички възможни дела" срещу Илчовски

Компанията „Градус“ АД на Иван Ангелов обяви, че ще заведе серия от дела срещу едрия земевладелец Светослав Илчовски заради твърденията му пред Комисията за ревизия за рекет и корупционни практики на най-високо ниво в ГЕРБ, от които фирмата на Ангелов се е възползвала.

„Градус“ АД информира, че ще заведе всички възможни дела срещу въпросното лице и ще сезира компетентните органи в защита на своите права и законни интереси за изнасянето и разпространението на неверни твърдения от него“, пише в позицията на компанията.

„Те уронват престижа и накърняват доброто име на „Градус“ АД, причиняват на компанията и нейните инвеститори и акционери имуществени и неимуществени вреди, и дават неверни и подвеждащи сигнали към пазара, на който се търгуват акциите на „Градус“ АД, което може да се отрази негативно на тяхната цена“, гласи изявлението, като се добавя, че „Градус“ не допуска „замесването ѝ в политически битки чрез разпространяване на невярна информация“.

В сряда Илчовски определи Иван Ангелов (Иван Пилето) за „дясната ръка на господин премиера“. В комисията „Манолова“ един от големите зърнопроизводители в България заяви, че е бил поставен под натиск да продава стоката си на „Градус“ на занижена цена, а когато отказал, бил заплашен от регионалния министър Петя Аврамова, че ще го „даде“ на прокурорите. Аврамова отрича.

Илчовски твърди, че срещу него се появило скалъпено обвинение за опит за убийство срещу Иван Ангелов, след като отказал да продава на половин цена. Каза също, че Иван Ангелов подарил на лидера на ГЕРБ кюлче злато и го определи за "ковчежник" на Борисов.

Ден по-късно Ангелов нарече Илчовски пред bTV „идиот и наркоман“ и „луд човек“. Борисов обяви, че не познава Илчовски и обяви твърденията му за „претоплена манджа“.

Изслушването на едрия земевладелец във временната Комисия за ревизия продължава и в петък.


Светослав Илчовски и ГЕРБ: Историята на сигналите и делата "на трупчета"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024
Важно днес

Тагарев отрече да е бил "ябълката на раздора" в провалените преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ

През последните седмици от ГЕРБ интензивно настояваха за смяната на военния министър при евентуалната ротация.

10:27 - 29.03.2024
Политика

"Сватбата на Макрон и Лула": Среща на лидерите на Франция и Бразилия развълнува социалните мрежи

Дружбата на двамата президенти развълнува социалните мрежи

10:10 - 29.03.2024