Григорова не казва как е финансирана кампанията ѝ: "Да оставим счетоводителите да си свършат работата" Снимка: © Screenshot

Загубилият балотажа кандидат-кмет на София Ваня Григорова не знае кои са дарителите зад нейната предизборна кампания и отказа да каже как същата е била финансирана. В интервю за bTV тя се оправда незнанието си с това, че не е счетоводител, а политическо лице.

ма кампания на цялостната група, която е за общински съветници и кмет, и ще бъде публикувана публично, когато му дойде времето. В момента аз не съм счетоводител, аз съм политическо лице. Нека да оставим счетоводителите да си свършат работата и да публикуват официалните данни", каза кандидатът на местната коалиция "БСП за България".

Тя обясни, че кампанията ѝ е била финансирана с дарения, включително и такива, направени извън столицата. Григорова отказа да назове имена, но заяви, че за всичко това има официални документи.

Лявата кандидатка не се интересува и от миналото на партийните лидери, които са застанали зад кандидатурата ѝ. Сред тях са награденият с медал от Путин Николай Малинов от "Русофили за възраждане на България", Волен Сидеров от "Атака", Българска комунистическа партия и редица други.

"Аз не отговарям за миналото на другите. Мен Путин не ме е награждавал... Нали няма да ме карате да държа дрегер на г-н Сидеров, за да продължавам да се обяснявам", каза Григорова.

Кандидат-кметът на София се оплака още, че в последните дни на кампанията опонентите ѝ са публикували различни "неверни и фалшиви новини". Една от тях била разследването на сайта Bird.bg за имуществото ѝ, където се съобщава, че Григорова си е купила имот на цена от 5 евро/кв.м.

По думите ѝ, тя купила имот за под 10 000 лв. на декар, тъй като той се намира в квартал "Верила" - промишлена зона, без регулация, където нямало водоснабдяване и канализация.

"Bird написа, че имотът ми е до голф игрища - има такива в Равно поле, но моят е във "Верила", това не е същият район. Взех имота с банков кредит за жилищно строителство, което е над 340 хил. лв, който аз и моят мъж ще изплащаме следващите 30 години", обясни Григорова.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Волейбол под Айфеловата кула и коне във Версай. Париж вече се подготвя за Олимпийските игри

Само на няколко метра от Айфеловата кула вече се строи временен стадион за плажен волейбол

14:45 - 28.04.2024
Важно днес

Борисов: Мои противници на тези избори не са ПП-ДБ, а "Възраждане" и БСП

Борисов е готов ГЕРБ да управлява, но с "наши премиери и министри"

12:20 - 28.04.2024
Важно днес

Журналисти са арестувани в Русия заради сътрудничество с екипа на Навални

Двамата журналисти са обвинени в "екстремизъм"

11:30 - 28.04.2024
Важно днес

Турция не отказа среща по темата "Боташ" и поиска сътрудничеството с "Булгаргаз" да продължи

Турция засега не показва готовност за прекратяване на споразумението с "Булгаргаз"

09:46 - 28.04.2024
Важно днес

Хиляди излязоха на улиците в Мадрид в подкрепа на премиера Педро Санчес

Санчес ще обяви дали ще остане на премиерския пост в понеделник

09:20 - 28.04.2024
Важно днес

Отбелязваме Цветница - празника с най-много именници у нас

Имен ден празнуват над 364 хил. души у нас

09:03 - 28.04.2024
Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024