Хакери отново сринаха сайта на Министерски съвет

Българския правителствен сайт стана обект на нова хакерска така. Интернет страницата на Министерския съвет е временно недостъпна заради кибератака.

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Оттам уверяват, че са предприети необходимите действия за неутрализиране на атаката и възстановяване на достъпа до сайта в най-кратки срокове.

Миналата неделя руската хакерска групировка "Килнет" атакува страницата на Държавна агенция "Разузнаване". Тогава вътрешният министър Иван Демрджиев заяви, че сайтът не съхранява поверителна информация или лични и данни и нарече атаката "имиджова".

А на 15 октомври хакери се опитаха да блокират достъпа до над 10 сайта на държавни институции, както и сайтовете на медии, телекомуникационни компании, банки и летища.

Тогава главният прокурор Иван Гешев съобщи, че атаката е дошла от територията на Русия и по-конкретно от група хакери, които физически се намират в руския град Магнитогорск.

Военният министър Димитър Стоянов предположи, че кибератаките имат общо със замесването на името на България във взрива на Кримския мост.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024