Хамид Хамид: Случва се баща и син да се скарат, но после се сдобряват Снимка: © DPSBG.eu

"Във всяко семейство се случва баща и син да се скарат понякога, но както се случва в такива ситуации, те после се сдобряват, а тези, които са ги скарали... нали знаете какво става с тях". Такъв коментар направи депутатът от ДПС Хамид Хамид в интервю за БНР по повод разцеплението на партията на две между крилото на Ахмед Доган и това на Делян Пеевски.

Самият Хамид все още е част от парламентарната група на ДПС и е един от приближените на Пеевски.

Той изрази възмущение от протеста пред централата на партията в петък, на който се събраха активисти, подкрепящи Доган. Те влязоха в сградата и след това разпространиха кадри, на които се вижда недовършен ремонт. По думите им кабинетът на Доган е бил "изтърбушен".

Хамид нарече активистите "вандали" и твърди, че членовете на ДПС знаят за ремонта на централата, тъй като той е бил обсъждан и планиран предварително.

зето е решение. Не разбирам кой за какво изтърбушване говори като тази сграда беше опасна за обитаване", обясни той.

По думите на депутата секретарката на Доган е тази, която е преместила неговите вещи от кабинета. Хамид обаче не уточни кога точно се е случило това, тъй като личната секретарка на почетния лидер - Биршен Ибрямова, беше отстранена от позицията си в края на юни като част от чистката в партията.

Попитан дали е гледал срещата на Младежкото ДПС с Доган, Хамид Хамид заяви, че не е имал време да се занимава с "циркаджийски номера". Той умаловажи и призивите на младежите за оставката на Делян Пеевски от председателския пост.

"Не намирам някакво успокоение в решението на тези младежи, че те били намерили изхода. Да го намерят през устава, през законодателството, а не с такива талибански изпълнения, да се катерят по прозорците на централата и да се правят на интересни, когато цялата държава гори и хората имат нужда от подкрепа", допълни депутатът.

Представителят на ПГ на ДПС беше попитан и кога ще се съберат централните органи на партията. Той обаче избегна конкретен отговор, като отвърна, че това е заложено в устава на Движението, който в момента бил най-четеният документ.

Още по темата:

ДПС-разцепление-кой-кой-е-Пеевски-Доган Младежкото ДПС зае страната на Ахмед Доган и поиска оставката на "кръга Пеевски" (Обновена)

Джевдет Чакъров - председател на ДПС Хората зад Доган излязоха на протест и поискаха "ДПС без Пеевски"

ДПС-разцепление-кой-кой-е-Пеевски-Доган Кой кой е в ДПС: Хората на Доган, хората на Пеевски и анатомията на един скандал


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024