Хората зад Доган излязоха на протест и поискаха "ДПС без Пеевски" Снимка: © Screenshot

Активисти на ДПС-Доган от цялата страна се събраха на среща, за да обсъдят бъдещето на партията и парламентарната група. Един от двамата председатели на ДПС - Джевдет Чакъров, обяви, че "целият актив" на партията е решил да застане зад призива за оставката на Делян Пеевски и неговите приближени.

"Говоря от името на целия актив, близо 500 човека от цялата страна от всички структури, които предложиха да проведем тази среща. Този актив застава зад призива на д-р Ахмед Доган за оставката на Делян Пеевски и посочените хора в неговото обръщение", заяви Чакъров пред журналисти.

Преди седмици почетният лидер на Движението призова за оставките на председателя на партията Делян Пеевски, както и на членовете на ръководството Халил Летифов, Станислав Анастасов, Хамид Хамид, Радослав Ревански и на депутатката Етен Анисова.

Чакъров обяви, че ДПС вече е в "оздравителен процес" и хората няма позволят "подмяна на партията".

Формацията свика заседание в петък по желание на своите структури заедно с депутатите, които бяха изключени или напуснаха парламентарната група, водена от Пеевски. Срещата се състоя в столичен хотел, а след това групата от близо 500 партийци се отправи на протестно шествие до партийната централа в София. Тя се оказа заключена.

Събралите се скандираха "ДПС" и настояваха централата да бъде отворена. По информация на "Offnews" в даден момент са се появили униформени полицаи, а след това сградата е била отключена отвън.

През последните дни ДПС се разцепи на две крила. Голяма част от стария актив на партията остана в крилото на почетния лидер Ахмед Доган. Другата страна е тази на подкрепящите Делян Пеевски, които в момента контролират парламентарната група на ДПС.

Още по темата:

ДПС-разцепление-кой-кой-е-Пеевски-Доган Кой кой е в ДПС: Хората на Доган, хората на Пеевски и анатомията на един скандал


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024