Харис надминава Тръмп по подкрепа според ново проучване Снимка: © Getty Images

Вицепрезидентът Камала Харис има минимална преднина в подкрепата от два процентни пункта пред републиканеца Доналд Тръмп според ново проучване на Ройтерс/Ipsos. Очаква се те да са двамата основни претенденти за президент за САЩ на изборите през ноември, като Тръмп вече беше утвърден за кандидат на Републиканската партия. Конгресът на Демократическата партия предстои - той трябва да одобри Камала Харис

Харис води Тръмп с 44% на 42% сред регистрираните избиратели в националната анкета, проведена в понеделник и вторник, след като в неделя президентът Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара и подкрепи Харис за свой наследник.

Харис и Тръмп бяха с изравнени позиции - 44% в проучване от 15-16 юли, а Тръмп водеше с един процентен пункт според сондажите на общественото мнение от началото на месеца.

Въпреки че анкетите в цялата страна дават важни сигнали за подкрепата на американците за политическите кандидати, няколко конкурентни щата обикновено накланят баланса и в крайна сметка решават кой печели президентските избори.

В една от първите си изяви след оттеглянето на Джо Байдън Харис заяви, че е "горда", че е успяла да си осигури широка подкрепа и очаква скоро официално да приеме номинацията. Според "Associated Press" Харис се нуждае от 1976 гласа от общо 2579 делегати на партийния конгрес и шансът да ги получи е голям.

Настоящият вицепрезидент получи публична подкрепа от Байдън, семейство Бил и Хилъри Клинтън, бившия председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси, както и редица други демократи.


Камала Харис - вицепрезидент на САЩ Камала Харис очерта целите на кампанията си и постави рекорд по набиране на средства

Коя е Камала Харис и как стигна до върха на политиката в Америка?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024