И БСП е готова да работи за експертен кабинет с третия мандат Снимка: © Скрийншот, Дневник

БСП е готова да работи за експертен кабинет с третия мандат. Това заяви председателят на ПГ на партията Борислав Гуцанов на консултациите при президента Румен Радев.

"По време на консултациите се очертаха няколко възможни подхода за разплитане на политическия възел - от правителство на малцинството, през експертно програмно правителство и от днес предложението - ясно изразена анти ГЕРБ-СДС коалиция", коментира Гуцанов, визирайки частично желанието на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов да сформира кабинет без участието на партията на Борисов и ДПС.

Временният председател на БСП Атанас Зафиров подкрепи думите на колегата си, като добави, че въпреки че "партията не се страхува от нови избори", в момента те не са правилният избор.

В изявлението си той цитираше различни изказвания на държавния глава от предходни техни срещи.

"Нашите колективни органи са категорични - с ГЕРБ няма да участваме под никаква форма с никакво управление. Понесохме болезнено тези резултати на фрагментиране на лявото политическо пространство. Започнахме нашата промяна на консолидация в лявото. В същото време като партия с голям опит сме длъжни да предложим по-различен подход. Продължаваме да смятаме, че в момента изборите не са добро решение и трябва да работим за формиране на една разумна пробългарска изпълнителна устойчива българска власт. Имаме зрелостта да бъдем проводник на такъв диалог и балансьор на тази сложна ситуация", подчерта Зафиров.

Преди дни и от "Има такъв народ" се обявиха за съставяне на експертно правителство и "идеологически отстъпки" пред всички политически сили, ако получат третия мандат.


"Възраждане" поиска третия мандат за правителство "с всички без ГЕРБ и ДПС"

Президентът Румен Радев Румен Радев провежда втори кръг от консултации за нов кабинет


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Жълт код за опасно време е в сила за 18 области в страната

Предупреждението от първа степен е за валежи и гръмотевични бури.

07:45 - 24.07.2024
Политика

Изтрива ли някой националната памет 

Защо възпитанието в патриотизъм като антагонизъм е залог за бъдещи конфликти

07:40 - 24.07.2024
Важно днес

Бързият влак София-Варна дерайлира в района на гара Своге

Пътници разказват, че първо са усетили силна вибрация и след това един от вагоните е излязъл от релси.

07:25 - 24.07.2024