И чисти, и се самопочиства. Що е то? Снимка: © Булевард България

Лети, а крила няма. Що е то? Времето.

Седем братя – през лятото растат, а през зимата се смаляват. Що е то? Дните от седмицата.

Това, което е твое, но обикновено го използват другите. Що е то? Името.

Припомняме си няколко гатанки и се сещаме колко забавен и полезен начин могат да бъдат за „раздвижването" на мозъците ни.

Хайде още една.

И чисти, и се самопочиства. Що е то? Philips AquaTrio Серия 9000.

Последното не е просто прахосмукачка, а няколко уреда в една обща система - цяла инсталация за почистване, която обещава да подходи професионално към хигиената в дома ви.

ревю на Philips AquaTrio 9000

Защо я споменаваме и какво общо има с гатанките, мисленето и мозъците?

Вероятно можете да предположите, че когато няма ред в пространството, което обитаваме, няма как да има и ред в мислите ни. Забелязвали ли сте, че ако имате да свършите някоя по-предизвикателна задача - да учите за изпит или да подготвяте презентация или отчет, започвате да отлагате, разсейвайки мозъка си с най-лесните дейности, които могат да бъдат свършени преди това?

Редица изследвания показват колко релаксиращ ефект може да има почистването върху мозъците ни и колко по-добре мислят, когато сме в уютно и чисто пространство.

Philips AquaTrio Серия 9000 е за тези, които винаги имат блестящо чисти жилища (независимо дали са зодия Дева или не), трохите от масата у тях се улавят още във въздуха, а прозорците им са толкова чисти, че могат да се ползват за огледало. Тя е за всички, които искат да имат хигиенично чист дом.

Ако винаги сте завиждали на този тип стопани на домове, AquaTrio 9000 може да ви помогне за отрицателно време, да влезете в клуба на образцовите домакини с бистър ум.

Какво точно е AquaTrio Серия 9000?

Това е последният модел вертикална безкабелна прахосмукачка от Philips. Моделът разполага и с конфигурация на ръчна прахосмукачка, а концепцията му представлява 3 в 1 със система за едновременно сухо почистване и активно измиване на пода.

И така, ето накратко какво може тази машина:

  • Основното тяло на AquaTrio комбинира сухо и мокро почистване едновременно - накрайникът улавя всички видове замърсявания, включително разлети течности и петна, без да има нужда да минавате с прахосмукачка на сухо преди това. Резултатът: 99,9%* от бактериите са премахнати с едно преминаване;
  • Отделно, има накрайник само за сухо почистване - класическа безкабелна вертикална прахосмукачка, подходяща за килими и мокети или подове, които искате да почистите без да миете. В режима за сухо почистване AquaTrio 9000 улавя до 98% от праха и замърсяванията;
  • И чудесна ръчна прахосмукачка за всякакви цели, към която можете да прикрепите мини турбо четка, за косми от домашни любимци или тесен дълъг накрайник, за почистване в тесни процепи.

Кутията, в която Philips AquaTrio Серия 9000, идва изглежда респектиращо - частите са разположени на два реда.

Първи тест към всеки нов уред е дали можем да сглобим всичко и да разберем как работи без да четем упътването.

Ориентираме се по визията на опаковката и се получава доста бързо. С AquaTrio идва и стойка, на която се закачат двете основни тела. На нея има място и за аксесоарите - като допълнителната четка и тръба за тесни зони и ъгли.

Станцията 2 в 1 позволява удобното съхранение на прахосмукачката и придружаващите я аксесоари на едно място, като същевременно предлага възможността за самопочистване на уреда и микрофибърните четки, в рамките на по-малко от 4 минути.

Единственото нещо, което объркваме преди първото пускане без да четем упътването, е къде да сложим водата, с която ще мием пода. Прахосмукачката има два резервоара един над друг и вместо в долния, ние пълним горния, а в действителност, трябва да направим точно обратното. Бързо се ориентираме, след като пускаме уреда и виждаме, че мръсната вода, заедно с боклука от пода се качва до най-горния резервоар.

AquaTrio Серия 9000 има патентована технология с две четки с висока скорост на въртене, към които отива постоянен приток на чиста вода, която ги мие. Както вече казахме - мръсната вода отива в самостоятелен резервоар, който системата Aqua Diffusion, веднага заключва. След като свършите с работата си, просто го изхвърляте лесно, без да се налага да се докосват събраните отпадъци.

Самата концепция обаче, че към четките винаги отива чиста вода, най-после елиминира в главата ни цялото притеснение от всички мопове, с които на практика най-вече замазваме мръсотията по пода. Респективно, както може би вече се досещате, с AquaTrio 9000 ви трябва и много по-малко време, за да обработите голяма повърхност.

Благодарение на накрайника AquaSpin това тяло едновременно изсмуква мръсотията и активно измива твърди подови настилки. В резервоара с чистата вода можете да добавите непенещ се и безцветен препарат, като Philips предлагат концентрат, от който се сипва по малко. Контейнерът за чиста вода е с капацитет от 450 мл., така че трябва само да добавите няколко капки (10 мл. за всяка употреба) от препарата за почистване на под във водата.

За сухо почистване лесно откачате най-горната част и я закачате за втория вертикален модул. С тази част на Philips AquaTrio 9000 правите класическо прахосмучене, като за да сте по-бързи можете да пуснете и турбо режим на работата. Благодарение на технологията PowerCyclone 12 събирането на мръсотията става по-бързо и по-прецизно.

В нормален режим на работа, в конфигурация само за сухо почистване, батерията издържа 45 минути. В турбо режим разполагате с 25 минути постоянно чистене, което би трябвало да стигне за доста голяма площ. Ако искате да удвоите времето на почистване, можете да си закупите допълнителна батерия със зарядно. На дигиталния LCD дисплей ви се изписва цялата необходима информация по време и след почистването - скорост, на която работите, живот на батерията, вид на почистването и т.н.

На четката долу е интегрирано добро LED осветление, което ви помага да виждате какво чистите, ако трябва да действате върху по-тъмни повърхности като пода под канапетата например.

И стигаме до може би най-често използваната в нашето домакинство - ръчна прахосмукачка: с едно движение махате най-горната част на уреда и я трансформирате в такъв за лесно почистване на тапицерии, рафтове и повърхности на мебели. Този тип устройства са много подходящи и за труднодостъпни зони и бързо почистване в дома и в автомобила.

Дори и да сте от другата половина на света, която иска уредите сами да чистят, докато сте на работа, рано или късно, а именно веднъж седмично, се налага и да се мине през някой не толкова очевидни места.

Ъглите, пространствата около, които има кабели или просто повече предмети, всички тапицерии, паяжините по тавана… - много кътчета в домовете ни изискват по-специална грижа. Това важи с пълна сила и за мозъците ни - има определени неща, които ни тормозят, но често просто не искаме да се занимаваме с тях, защото са толкова мънички и незначителни на пръв поглед.

Жените отдавна вече не са единствените, на които им се отрежда отговорната задача да почистват вкъщи. Ако погледнете рекламите на прахосмукачки или ревютата им в YouTube, може дори да се объркате, че чистенето е станало мъжки ангажимент.

Всъщност AquaTrio Серия 9000 дава възможност да си направите семеен тиймбилдинг, ако разпределите задачите между сухо, мокро и ръчно почистване между различните членове в семейството, като не забравяте и децата. С AquaTrio 9000 на Philips клишето, че чистено може да е детска игра, звучи далеч по-реалистично и вярно за всички възрасти.

AquaTrio 9000 прахосмукачка 3 в 1 на Philips

Освен полезно за дома, здравето ни и приятно за очите като резултат, чистенето има и възпитателна функция. Учи децата на навици и на ангажираност, но е и възможност за прекарване на качествено споделено време заедно, далеч от екраните.


* Процентите са измерени при тестове с бактериите Staphylococcus aureus, в конфигурация за сухо почистване и интензивната настройка за активно измиване, която се използва само с вода.

Philips PerfectCare 9000 Под голяма пара

Звуковата четка - зъболекарите определено я харесват


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024
Спорт

Изненадваща победа за Ландо Норис в Гран при на Маями във Формула 1

Въпреки че не спечели състезанието Верстапен увеличи преднината си в шампионата пред своя съотборник Серхио Перес

09:21 - 06.05.2024