Снимка: © Getty Images

От няколко месеца насам Бритни Спиърс е в полезрението на медиите, след като два отделни филма разказаха за това как звездата на поп музиката се е превърнала в жена без самоличност под контрола на баща си. Историята ѝ може би е известна вече на повечето хора, които се интересуват от темата, но Netflix твърди, че не всичко е разкрито.

След „Framing Britney Spears“ на New York Times и „Битката за Бритни: Фенове, пари и попечителство“ на BBC, стрийминг платформата ще пусне своя версия за живота на изпълнителката. „Britney vs Spears“ ще дебютира на 28 септември, а компанията вече показа първия трейлър.

Бритни Спиърс - от "дете-чудо" до жена без право на самоличност

„Светът познава Бритни Спиърс – изпълнителка, артист, икона. Но през последните няколко години името ѝ беше свързано с друг, по-мистериозен термин – попечителство“, гласи представянето на Netflix. Новият филм разказва „експлозивната история на живота ѝ, на търсенето на свободата“.

Документалният „Britney vs Spears“ е факт след дългогодишно разследване на режисьорката Ерин Лий Кар и журналистката Джени Елиску. Той включва ексклузивни интервюта и нови документи по съдебния казус на поп звездата.

Кар и Елиску участват в трейлъра и казват, че са работили като екип, за да се впуснат надълбоко в сложната история на попечителството на баща ѝ Джейми Спиърс, което датира още от 2008 г. – когато Бритни получи психическа криза и бе приета в лечебно заведение. Джейми контролираше богатството ѝ от около 60 млн. долара и личните ѝ дела, преди в началото на септември да подаде документи в съда в Лос Анджелис, с които поиска прекратяване на попечителството.

Бащата на Бритни Спиърс се отказа от попечителството: Тя заслужава шанса да контролира живота си

Във филма ще бъдат разкрити „нови играчи“, тайни срещи и битката на Бритни за автономност, показана зад кулисите. „Пълната история все още не е разказана“.

„Бритни никога не е имала нито един човек до себе си, на когото да се довери – нито майка, нито баща“, казва неизвестен източник, чийто глас се чува от аудиозаписа на Кар и Елиску. „Тя се страхуваше, че семейството ѝ ще се намеси и ще ѝ вземе всичко“.

39-годишната поп звезда заяви пред съда, че под действието на попечителството е била дрогирана, принуждавана да излиза на сцена против волята ѝ, а също така ѝ е било забранено да има още деца освен двамата ѝ синове Шон и Джейдън. Каза още, че няма да се завърне пред публика, докато не завоюва пълна победа над хората, които я контролират.

Разкри, че би искала да сключи брак с партньора си от 5 години Сам Асгари, но попечителите й не го разрешават. Все пак този месец тя обяви, че с Асгари са се сгодили.

Новият филм на Netflix включва и откъси от изявлението ѝ пред съда: „Работила съм през целия си живот. Не дължа нищо на тези хора. Заслужавам да имам същите права като останалите. Изминаха 13 години. Достатъчно“.

В трейлъра се вижда още, че ще бъдат пуснати гласови съобщения от Спиърс към адвокатите ѝ. Едно от тях е от 2009 г., като на него се чува как певицата се представя и още тогава повдига въпроса за премахване на попечителството.

Спиърс се завръща в съда на 29 септември, когато окончателно ще бъде разрешен казусът с контрола на баща ѝ Джейми.

„Ако г-жа Спиърс иска да прекрати това попечителство и вярва, че може да се справи сама със собствения си живот, г-н Спиърс вярва, че тя трябва да получи този шанс“, пише в последния документ, подаден към съда от адвокатите на Джейми Спиърс.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ивайло Христов: Ще има български филм с "Оскар", когато има пари

Режисьорът на "Страх" определи като "буря в чаша вода" критиките на Теодор Ушев към избора на българското предложение за наградите

2,4 млрд. лв. от Плана за възстановяване са само за въглищните региони

Перник, Стара Загора и Кюстендил ще получат целева подкрепа

Весела Казакова, Мина Милева и "наказателният вот" срещу филмите им в България

"Това е наказание срещу успеха на всички, които светът призна - и то западният свят"

Изследване от Швеция: Covid-19 засяга по-малко хора, ако близките им са ваксинирани

Ваксините играят ключова роля не само за индивидуалната, но и за колективната защита във високорискова среда

Вирусолозите предлагат по-строги мерки: "Ние сме в извънредна ситуация"

"Излизането от тази вълна зависи от нашето разумно поведение като общество"