Бащата на Бритни Спиърс се отказа от попечителството: Тя заслужава шанса да контролира живота си Снимка: © Getty Images

Бащата на Бритни Спиърс подаде документи в съда в Лос Анджелис, с които поиска да бъде прекратено продължаващото 13 години попечителство над дъщеря му.

39-годишната поп звезда е под контрола на Джейми Спиърс от 2008 г. насам, когато претърпя психическа криза и беше приета в болница. През последните две години певицата на два пъти поиска баща ѝ да се оттегли.

Тя заяви пред съда, че е била дрогирана, принуждавана да излиза на сцена против волята ѝ, а също така ѝ е било забранено да има още деца освен двамата ѝ синове Шон и Джейдън. Каза още, че няма да се завърне пред публика, докато не завоюва пълна победа над хората, които я контролират. Разкри, че би искала да сключи брак с партньора си от 5 години Сам Асгари, но попечителите й не го разрешават.

Бритни Спиърс иска да има още деца. Защо попечителите й го забраняват?

„Последните събития, свързани с това попечителство, поставиха въпроса дали обстоятелствата са се променили до такава степен, че вече да не съществуват основания за действието на попечителството“, пише в официалните документи, подадени до Върховния съд в Лос Анджелис във вторник от Джейми Спиърс.

„Г-жа Спиърс заяви пред този съд, че иска да си върне обратно контрола над собствения си живот без предпазните мерки на попечителството, да възстанови контрола над медицинските грижи и финансовото си състояние. Както г-н Спиърс отново и отново повтаряше, всичко, което иска, е най-доброто за дъщеря си“, пише още в официалното становище.

„Ако г-жа Спиърс иска да прекрати това попечителство и вярва, че може да се справи сама със собствения си живот, г-н Спиърс вярва, че тя трябва да получи този шанс“, се казва в документа.

Попечителството над Спиърс се разделя на две части – една за състоянието и финансовите въпроси и друга за личността ѝ. Баща ѝ се оттегли като личен отговорник за нея през 2019 заради здравословни проблеми, а през юли Бритни пусна иск той да получи ограничение в достъпа до финансите ѝ. Състоянието ѝ се оценява на около 60 млн. долара.

За дълго продължаващото съдебно дело се заговори усилено тази година, след като New York Times пусна документалния филм „Framing Britney Spears“, който показа всичко, случващо се в живота на изпълнителката.

Бритни Спиърс - от "дете-чудо" до жена без право на самоличност

Продукцията разказва тъжната история на детето чудо на музикалната поп сцена, превърнало се в жена без право на собствена "самоличност", финанси и имущество. Цяла една индустрия е трупала дивиденти от успехите на Бритни, а медиите са се възползвали от състоянието й с агресивен подход и истории, накърняващи достойнството й.

„Не гледах документалния филм, но плаках две седмици след това, което разбрах за него“, заяви Бритни Спиърс преди няколко месеца.

Феновете на поп звездата организираха кампания #Освободете Бритни, с която поискаха певицата да извоюва пълна автономност.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Руските чиновници вече не могат да пътуват дори до "приятелски" страни

Забраната е заради опасения, че могат да изнесат тайни на Русия зад граница

19:49 - 18.04.2024
Важно днес

Нови санкции изолират Иран с цел да пречат на производството на дронове "Шахед"

Техеран атакува Израел с "Шахед", с тях и Русия стреля по Украйна

19:03 - 18.04.2024
Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024