,,Исландия. По-добра от Космоса": Северната страна пак смая с туристическа реклама Снимка: © Mission Iceland

"Исландия. По-добра от Космоса". Това е слоганът на новата туристическа кампания на северната страна, която в последните години е известна със забележителните си национални туристически реклами. През 2021 г. особено нашумя тази, която се подигра с Марк Зукърбърг и неговата метавселена. Сега фокусът е галактически. Рейкявик зове "космическите" туристи да предпочетат Земята. И показват предимствата.

След опитите на милиардери като Джеф Безос, Илон Мъск и Ричард Брансън да превърнат космическия туризъм в реалност, Исландия насочва вниманието към своите природни дадености. Както виждаме във видеоклипа на кампанията, озаглавена "Iceland. Better Than Space", исландската земя е напълно конкурентна алтернатива, само че има и кислород (едно от изтъкнатите предимства в клипа).

Космическите туристи и астронавтите са поканени да направят по-евтино и по-екологично пътуване - до Исландия. Обещава им се да получат ,,неограничен кислород, прясна храна и възможността да изпробват геотермалния спа център".

Сигридур Дъг Гудмундстотир, директорът на Visit Iceland, обяснява, че за да посетите Исландия дори не е необходимо да напускате планетата.

„Знаем, че вероятно има разочарование сред амбициозните космически пътешественици, чиито пътувания са били отложени и все още не знаят кога ще стигнат до открития космос. Ето защо ги насърчаваме вместо това да предприемат пътуване много по-близо до дома - на частица от цената и въглеродния отпетачък.“, казва той.

Кампанията, дело на творческата агенция SS+K, включва и билборд, който е изстрелян в космоса с помощта на електронен таблет, прикрепен към метеорологичен балон с GoPro камера. Целта е да обхване всички космически туристи, които в момента не са на Земята.

Като се насочваме към тази специфична аудитория и пускаме билборд в космоса, се надяваме да насърчим хората да видят голямата картина. Да обмислят, че истинската стойност на пътуването е в отношенията, които създаваме с другите. И неограничените доставки на кислород наистина трябва да повлияят на избора на място“, продължи Гудмундстотир.

Рекламната кампания на Исландия ще се проведе и в уебсайта Visit Iceland и ще продължи с разпространение в социалните канали, управлявана от M&C Saatchi.

Исландия направи страхотен клип за всички изнервени от 2020

Перфектната буря в туризма на Исландия


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

ФК "Левски" осъди расистките изказвания на Гонзо

Фракцията "Ултрас Левски" обаче се оказа недоволна

15:48 - 27.01.2023

Нощният влак София-Варна стана денонощен

8 часа закъснение по трасето, пътниците били принудени да слязат в чакалнята на гара Стряма

14:43 - 27.01.2023

Депутатите приеха символично механизъм за разследване на главния прокурор

Гласуваните промени нямат шанс да бъдат окончателно приети до края на работата на парламента

13:57 - 27.01.2023

НАП е провела 3 ревизии на Nexo заради неплатен ДДС

Проверките на българското дружество са започнали още през март 2021

13:09 - 27.01.2023

Meta защити Telus и избяга от конкретни обяснения за заглушените критични гласове във Facebook

Основният въпрос "защо и как се блокират граждански гласове" остава с неясен отговор.

12:06 - 27.01.2023

Бащата на Джокович гледа полуфинала на сина си от вкъщи след скандала с привърженици на Путин

Организаторите на Australia Open потвърдиха, че Сърджан Джокович няма да е на трибуните за полуфиналния мач

11:30 - 27.01.2023