,,Исландия. По-добра от Космоса": Северната страна пак смая с туристическа реклама Снимка: © Mission Iceland

"Исландия. По-добра от Космоса". Това е слоганът на новата туристическа кампания на северната страна, която в последните години е известна със забележителните си национални туристически реклами. През 2021 г. особено нашумя тази, която се подигра с Марк Зукърбърг и неговата метавселена. Сега фокусът е галактически. Рейкявик зове "космическите" туристи да предпочетат Земята. И показват предимствата.

След опитите на милиардери като Джеф Безос, Илон Мъск и Ричард Брансън да превърнат космическия туризъм в реалност, Исландия насочва вниманието към своите природни дадености. Както виждаме във видеоклипа на кампанията, озаглавена "Iceland. Better Than Space", исландската земя е напълно конкурентна алтернатива, само че има и кислород (едно от изтъкнатите предимства в клипа).

Космическите туристи и астронавтите са поканени да направят по-евтино и по-екологично пътуване - до Исландия. Обещава им се да получат ,,неограничен кислород, прясна храна и възможността да изпробват геотермалния спа център".

Сигридур Дъг Гудмундстотир, директорът на Visit Iceland, обяснява, че за да посетите Исландия дори не е необходимо да напускате планетата.

„Знаем, че вероятно има разочарование сред амбициозните космически пътешественици, чиито пътувания са били отложени и все още не знаят кога ще стигнат до открития космос. Ето защо ги насърчаваме вместо това да предприемат пътуване много по-близо до дома - на частица от цената и въглеродния отпетачък.“, казва той.

Кампанията, дело на творческата агенция SS+K, включва и билборд, който е изстрелян в космоса с помощта на електронен таблет, прикрепен към метеорологичен балон с GoPro камера. Целта е да обхване всички космически туристи, които в момента не са на Земята.

Като се насочваме към тази специфична аудитория и пускаме билборд в космоса, се надяваме да насърчим хората да видят голямата картина. Да обмислят, че истинската стойност на пътуването е в отношенията, които създаваме с другите. И неограничените доставки на кислород наистина трябва да повлияят на избора на място“, продължи Гудмундстотир.

Рекламната кампания на Исландия ще се проведе и в уебсайта Visit Iceland и ще продължи с разпространение в социалните канали, управлявана от M&C Saatchi.

Исландия направи страхотен клип за всички изнервени от 2020

Перфектната буря в туризма на Исландия


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Торнадо и бури отнеха живота на поне 21 души и разрушиха стотици сгради в САЩ

Бурите са повредили 100 щатски магистрали и пътища.

08:18 - 28.05.2024
Важно днес

ГЕРБ се похвали със свалени билбордове на Николай Денков

Борисов не давал на партията си да му качва снимките на рекламни пана

19:09 - 27.05.2024
Важно днес

Главчев освободи заместник-министъра на транспорта Димитър Герасимов

Той беше на поста 4 месеца и отговаряше за "Български пощи"

18:41 - 27.05.2024
Важно днес

Мистерия около смъртта на съпруга на евродепутат: Убит ли е Анджело Онорато

Властите проверяват всяка хипотеза за смъртта на съпругата на италианския евродепутат Франческа Донато

18:15 - 27.05.2024
Важно днес

ЕС санкционира магистратите от делата срещу Алексей Навални и други правозащитници

В списъка попада и Федерлната служба за изпълнение на наказанията на Русия

17:23 - 27.05.2024
Бизнес

Дейвид Бекъм стана посланик на AliExpress, докато ЕС разследва китайския онлайн гигант

Футболистът Дейвид Бекъм е новото лице на гиганта за онлайн търговия AliExpress

16:43 - 27.05.2024