„Анна Делви е шедьовър, кучки!“, крещи Джулия Гарнър в последния кадър от трейлъра на новия сериал на Netflix „Inventing Anna“.

Премиерата му е насрочена за 11 февруари, когато зрителите ще могат да видят първия епизод от истинската история на една измамница, откраднала стотици хиляди долари под прикритието на фалшива самоличност.

Анна Сорокин е реална личност, която между 2013 и 2017 се представя за заможна наследница на германски милиардер в Ню Йорк под името Анна Делви. В този период рускинята успява да пробие до най-богатите обществени кръгове в Манхатън и да се сприятели с влиятелни фигури и богати фамилии.

Сорокин е арестувана през 2017 година, а две години по-късно влиза в затвора, след като е призната за виновна по 8 обвинения за кражби в особено големи размери – 275 хил. долара. През февруари 2021 тя е пусната предсрочно заради добро поведение.

Действието в сериала на Шонда Раймс се развива по време на мащабното разследване на "New York Magazine" което проследява живота на Анна от първото й пристигане в Ню Йорк до ареста й. Джесика Преслър - истинският автор на материала, е един от продуцентите на сериала, който ще е с 9 епизода.

Историята на измамницата Анна Сорокин тръгва по Netflix - Джулия Гарнър

В същото време е показан периодът на Делви, в който тя очаква съдебния процес срещу нея. 27-годишната нюйоркчанка Джулия Гарнър, очевидно, се справя страхотно в ролята, ако можем да съдим по трейлъра, пуснат този уикенд от Netflix.

В него се виждат кадри от луксозния живот на Анна, преди да бъде арестувана – яхти, частни самолети, шампанско, бутикови сладки и скъпи хотелски стаи. „Искам да изградя нещо като частен клуб за ВИП-ове“, казва тя, а на фон звучи “Do It on the Tip” на рапърката Меган Дъ Стелиън.

Анна Делви е хладнокръвна дори когато е изправена до стената. В разговор с адвокатката си тя не съдейства с показания, а вместо това я пита възмутено: „С какво си облечена? Изглеждаш ужасно“.

Когато една от жертвите ѝ я моли да си получи парите си обратно, Сорокин не си и помисля да покаже състрадателност. „Защо се държиш толкова драматично?“, пита тя с пренебрежение.

Историята на измамницата Анна Сорокин тръгва по Netflix - Анна Сорикина/ Делви

„Тя представлява абсолютно всичко, което е сгрешено в Америка“, казват за Анна. Така си мислят и журналистите в редакцията на „New York Magazine“, които са показани в моменти на трескавото ѝ преследване.

В сериала участват още Анна Члъмски (като основния репортер на „New York Magazine“), Ариан Моайед, Кейти Лоус, Алексис Флойд, Андерс Холм и други.

Анна Сорокин е родена през 1991 година в Русия, а когато е на 16, семейството й се мести да живее в Германия. Баща й е шофьор на камион, а по-късно създава фирма за климатици.

През 2013 г. Анна се мести в Ню Йорк, където се представя за богата германска наследница с активи в размер на 60 млн. долара. Пред банките представя фалшиви извлечения от несъществуващите си сметки и внася подправени чекове. Така успява да изтегли големи суми пари, преди фалшификатите да бъдат засечени.

Според публикации в няколко медии Делви е използвала по-голямата част от сумата от 320 000 долара, която Netflix й плати за сериала, за да изплати задълженията си към банки и други такси по делото.


Прочетете още:

"Еуфория 2" счупи рейтингите, но си остава "един труден за гледане" сериал "Еуфория 2" счупи рейтингите, но си остава "един труден за гледане" сериал

Сезон 2 на The White Lotus: Нови герои, нова локация, още сатира и драма Сезон 2 на The White Lotus: Нови герои, нова локация, още сатира и драма

 "Праведните Джемстоун" по HBO - свежа комедия с гангстерски привкус "Праведните Джемстоун" по HBO - свежа комедия с гангстерски привкусАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Илхан Кючюк поема ключова комисия в Европейския парламент

Общо петима български евродепутати заемат ръководни постове в комисиите на ЕП

14:00 - 23.07.2024
Важно днес

Ивелин Михайлов подготвя края на Исторически парк

Заобиколен от икони, Михайлов, признава, че паркът е слабо посещаван, което "стъпка по стъпка икономически ни убива".

13:50 - 23.07.2024
Спорт

Анди Мъри ще играе последния турнир в кариерата си на Олимпийските игри

Британецът официално потвърди, че след Олимпийските игри ще си вземе почивка.

13:46 - 23.07.2024