"Еуфория 2" счупи рейтингите, но си остава "един труден за гледане" сериал Снимка: © Getty

Еуфория е шоу на крайности. В първия си сезон тревожната тийнейджърска драма описваше пиковете и спадовете в живота на героите – наркотици, проблемни връзки и взаимоотношения - все неща, с които младите хора от настоящето се сблъскват в живота си. Всичко това обаче беше сякаш обгърнато в позлатен блясък.

Да, сериалът имаше своите тъмни моменти, но сякаш те са част от купона - нищо, което сериозно да развали настроението.

Премиерата на втория сезон на "Еуфория" се състоя в неделя вечер и според официалната информация тя е събрала 2,4 милиона гледания от всички платформи. Това е рекорд за най-силна дигитална премиера на HBO продукция от лансирането на HBO Max в глобален мащаб. Големият брой посетители води до частичен блокаж на услугата около 21:00 EST (Американско източно стандартно време), когато епизодът става достъпен за гледане. С това премиерата на втори сезон бележи девет пъти повече гледания в сравнение с тази на първи сезон.

От финала на първи сезон изминаха повече от две години. Междувременно бяха пуснати два специални епизода. На 10 януари сезон 2 на сериала стана достъпен и в България, като всеки следващ епизод ще излиза понеделниците в HBO GО.

Преди премиерата на сезона Зендея публикува съобщение в социалните мрежи, в което предупреди зрителите за потенциалното чувствително съдържание на продукцията.


,,Знам, че съм го казвала и преди, но искам да повторя, че "Еуфория" е за зряла публика. Този сезон, дори много повече от предишния, е дълбоко емоционален и влиза в материя, която може да е чувствителна и трудна за гледане. Моля ви, гледайте само ако се чувствате комфортно. Грижите се за себе си и знайте, че (каквото и да решите) сте обичани, усещам подкрепата ви.“

Предупреждението не е случайно - във втори сезон сериалът на Сам Левинсън е все по-мрачен и нихилистичен. Въпросът е докъде създателят ще докара съдържанието на голота, секс и наркотици. Отговорът е наистина доста далеч.

Преди да навлезе в мрака, първата половина на епизод 1 започва с приятна новогодишна "закачка" към зрителите. Виждаме двама герои, които в първи сезон бяха по-скоро само с беглото присъствие – Фезко (Ангъс Клауд) (на когото е посветен целият първи епизод) и Лекси (Мод Апатау).

Ако отдавна сте изгледали първи сезон, може би вече сте забравили Лекси - тя е сестрата на Каси и най-добрата приятелка от детството на Ру. Когато я виждаме за пръв път, двете са вече пораснали и доста различни от това, което са били като малки. Когато Ру я моли за меко казано неприятна услуга с аргумента, че са приятелки от ,,100 години", Лекси се отзовава, с което приключват и действията ѝ в първи сезон.

Еуфория сезон 2 - Ангъс Клауд - Фез и Лекси

Наркодилърт Фезко не е компанията, която си представяте за Лекси. Разговорът им се превръща в една от големите изненади на сезона и показва, че противоположностите се привличат.

Фезко е добър и примерен по свой собствен начин и неведнъж го показва с отношението си към Ру. Втората половина на епизода обаче поема в различна посока, която идва с риска току-що направеното добро първо впечатление пред Лекси да бъде заличено.

Междувременно Сидни Суини, позната от The White Lotus и The Voyeurs, показва образа на Каси по нов начин. Още от трейлъра на сезона разбрахме, че ни очакват драматични изпълнения от нейна страна. Първото предизвикателство започва с премирния епизод, когато развоят на събитията я докарват до неочаквана ситуация с Нейт.

Зендея и Хънтър Шейфър са водещите персонажи в сериала и техните изключителни изпълнения със сигурност гарантират този статус, но Суини се утвърждава високо до двете, като постепенно ще виждаме как засилва играта си.

Еуфория сезон 2 - Сидни Суини като Каси

Друга изненада в сезона е музикантът Доминик Файк, който достойно се появява на екран в ролята на Елиът. Включването му прави съществена част от основната история в "Еуфория" този сезон, тъй като пресича пътя си с главните героини. Файк, който е за първи път в роля, чудесно се вписва в общата картина с играта си.

Еуфория сезон 2 - Доминик Файк - Елиът и Ру

Колкото и широк да става сюжетът в новия сезон, не се заблуждавайте, това все още си остава сериалът на Зендея. И все така продължава да демонстрира таланта си и да обира симпатите на зрителите. Прекъсването на трезвеността ѝ и връщането ѝ към наркотиците неизбежно водят до тъмния завой на сериала.

Ру е във водовъртеж от от грешки, който заплашва да погълне всичко наоколо.

Актрисата показва, че е в най-добрата си форма, а ролята ѝ има потенциала да ѝ донесе още една награда ,,Еми“ за най-добра актриса.

Еуфория сезон 2 - зендая - зендея - ру - епизод 1

Сериал като този не е за всеки вкус и не е необходимо да бъде.

Героите успяват да накарат зрителите да се ангажират с историите им. Екстремната природа на сериала наподобява на увеселително влакче в лунапарк. В първи епизод още сме от страната на изкачването и държим известно ниво на спокойствие. Което всички знаем, че е измамно. Неслучайно слоганът на втори сезон е,,Запомнете това чувство".


Къде, кога и какво - всичко, което знаем за "Еуфория" сезон 3

"Еуфория 2" стана хит, защото е отражение на живота - на бъркотията, грешките и гафовете "Еуфория 2" стана хит, защото е отражение на живота - на бъркотията, грешките и гафовете

 Ангъс Клауд от "Еуфория": Сам Левинсън планира да го убие, но след това пренаписва сценария Ангъс Клауд от "Еуфория": Сам Левинсън планира да го убие, но след това пренаписва сценария


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Митрополит Николай обяви, че няма да се кандидатира за патриарх

„Не желая и няма да приема да бъда включван като кандидат за патриаршеския престол в процедурите, които Светият Синод на Българската Православна Църква"

21:48 - 18.03.2024
Важно днес

НАТО строи база размерите на град в Румъния

След като бъде завършена, базата ще бъде с размерите на малък град, с площ от почти 3000 хектара и общ периметър от 30 километра.

19:33 - 18.03.2024
Важно днес

Путин тържествува за “Нова Русия” с непризнатите от света окупирани територии

В понеделник вечер започна концерт по случай 10-годишнината от незаконното анексиране на Крим от Русия.

19:21 - 18.03.2024
Важно днес

България осъди остро незаконния вот за президент на Русия в окупирани територии

Външното министерство не признава вота в окупираните територии на Украйна, в Молдова и Грузия

16:58 - 18.03.2024
Живот

Banksy избра Лондон, за да разкрие първата си улична творба за 2024 г.

Мистериозният артист призна, че той е авторът в Instagram

16:28 - 18.03.2024
Технологии

Топ футболни клубове търсят таланти с AI приложение

aiScout позволява на амбициозни футболисти да участват във виртуални изпитания на професионални клубове

15:47 - 18.03.2024
Важно днес

Почина Ангел Марин

Той беше вицепрезидент на България по време на двата мандата на Георги Първанов

14:49 - 18.03.2024
Важно днес

Ивайло Цветков - Нойзи получи условна присъда за шофиране в нетрезво състояние

Прокуратурата му е предложила 10 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок

14:10 - 18.03.2024