Ицо Хазарта: Мафията е болест, с която трябва да се борим Снимка: © Screenshot

Мафията не е възможна без политиците, а те са основната причина тя изобщо да съществува. Това коментира пред "Дарик" кандидат-депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров, познат като Ицо Хазарта.

Според него мафията не представлява някакво въобръжаемо измерение, а е напълно реална и дори може да сваля правителства.

„Това е болест. Това, че тя не фигурира в учебниците по медицина, не означава, че не е болест. Всички ние, които не сме болни от нея, стоим и гадаем защо тези хора са такива, но ние никога няма да разгадаем, защото не сме болни от това. Просто трябва да се борим с тази болест и трябва да я разкараме“, обясни той.

Ицо Хазарта коментира и новото си парче, озаглавено "Депутата Христо", в което с насмешка критикува политическите си опоненти. Той обясни, че написването на песента е било провокирано от "невероятната простотия, която трудно може да бъде описана" в Народното събрание.

"Хип-хопът винаги е било мястото, в което аз съм свободен да изразя мнението си и да го направя така както е. Затова направих тази песен", каза Хазарта.

Той се спря и на няколко фрази от текста на песента като тази, в която описва еднозначно лидера на ГЕРБ Бойко Борисов: "санирам и малко скъпо асфалтирам, тренирам с Реал Мадрид на стадиона, добре, че дъщеря ми е в Барселона". За нея Хазарта обясни, че визира "конкретен човек", който е ясен за всеки и който "може много лесно да опровергае" обвиненията, изредени в стиха.

"Преди години той умееше да говори много точно и ясно, то и затова толкова много хора го харесвахме. Но той спря да говори точно и ясно и затова няма да спре тази тема, докато не се каже ясно кое как е", коментира политикът.

Петров изрази и своето мнение относно политическите сили, които активно използват темите за Русия и Северна Македония. Според него скоро те ще станат "изцяло ненужни", тъй като играят по тънката струна на хората.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Осъден за убийство може да работи в дупнишката болница от затвора

Ако лекарят бъде върнат на работа, присъдата му ще бъде намалена

19:39 - 24.06.2024
Живот

Картини на Пикасо се озоваха на показ в женската тоалетна на музей

Някои от творбите на Пабло Пикасо са изложени на показ, но в женската тоалетна, след съдебно решение

17:40 - 24.06.2024
Важно днес

Разследват бившия шеф на Европейската инвестиционна банка за корупция

Претърсили са дома на Вернер Хойер като част от проверка за "злоупотреба с влияние"

17:34 - 24.06.2024
Важно днес

Зеленски нареди чистка в държавната гвардия след разкрития за заговори с Русия

СБУ арестува служители, заподозрени в планиране на убийства, включително на президента

16:06 - 24.06.2024
Важно днес

БДЖ пуска още влакове между София и Бургас след недоволство на пътници

БДЖ започва и поетапно оборудване с електронни устройства за продажба на билети

15:31 - 24.06.2024
Живот

Пеем за всички, мълчим за милион

Ироничната обява на рапъра 100 кила от ефира на bTV много добре описва ситуацията на доста от българските музиканти, тяхната финансова мотивация и готовността им да застават зад обществени каузи

14:16 - 24.06.2024
Важно днес

Земеделци от Ямбол продължават протеста си срещу новия областен директор

Недоволството дойде след поредните смени, извършени от кабинета "Главчев"

14:10 - 24.06.2024