Снимка: © bTV, Лице в лице

Музикантът Ицо Хазарта публикува критична позиция срещу дисциплинарното уволнение на доц. Мартин Осиковски от катедрата по "Медии и обществени комуникации" в УНСС след политическия му протест от 2 април. 

Хазарта определя отстраняването на Осиковски като несправедливо и като "хубав пример за това докъде може да стигне някой в желанието си да се покаже добър слуга на властта". 

"Ние често критикуваме един или друг управляващ за недостатъците му, но рядко се вглеждаме в държанието на интелигентните и успели хора, които го подкрепят.

Да те изберат за президент на европейска държава и ти да си мълчиш, докато началникът те пощипва по ухото.

Да си професор по медицина и да си мълчиш, докато този до тебе бълва порой от глупости, обидни както за всеки лекар, така и за който и да е нормален българин.

Да си интелигентен човек и в личните си разговори да се подиграваш на някого за простотията му, а пред медиите да хвалиш неговата мъдрост", пише Ицо Хазарта в своя позиция във Facebook. 

Той посочва, че "простакът няма вина за своята простотия - не всеки е имал шанс да получи добро възпитание или хубаво образование. Какво да кажем обаче за умния, дето отлично вижда с кого си има работа и не само, че си мълчи, ами понякога даже гледа и да го похвали? Не е ли той истинският виновник?". 

"Несправедливото уволнение на доц. Осиковски от УНСС не е просто нечия срамна постъпка, то е позор за целия университет. То е гордостта на подмазвача, който бърза да оближе там, където дори не са го и помолили", казва той. 

Докато петицията в подкрепа на Мартин Осиковски вече надвишава 5000 подписа, професор от Югозападния университет също подаде сигнал за подготвяното й отстраняване малко след като е участвала като кандидат в депутатската листа на "Има такъв народ" в Благоевград. 


Мартин Осиковски след уволнението от УНСС: "Политическата свобода е в ДНК на университета"

ЮЗУ по стъпките на УНСС: Съкратиха всички дисциплини на проф. Иванка Асенова след участието й в изборитеАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Финландската премиерка посети нощен клуб след контакт със заразен, обвиниха я в "безотговорност"

Санна Марин бе подложена на критики от опозицията и трябваше да се извинява

Всяка партия ще има съветник в министерствата, които не ръководи

Вицепремиерите ще са петима, създават се две нови ведомства

Най-новият милиардер в Космоса: Бивш барабанист, който си търсеше половинка за пътуване до Луната

Юсаку Маезава е основател на най-големия японски ритейлър

Калина Константинова е номинирана за вицепремиер

Очаква се тя да отговаря за "дигиталната трансформация на държавната администрация"

БФС се намеси в сагата с АМ "Хемус": Спря правата на съдия, обвинен в изпиране на 53 млн. лв.

Става въпрос за Борислав Колев, който е топ рефер по футзал