Иван Портних не успя да гласува за районен кмет във Варна по погрешка Снимка: © Screenshot

Кандидат-кметът на ГЕРБ Иван Портних не успя да даде гласа си в изборите за районен кмет. Причината е, че не е следвал внимателно стъпките за гласуване с машина. За това призна самият той пред журналисти малко след като упражни правото си на глас във вота за общински кметове.

Портних не е отбелязал на екрана на устройството, че иска да участва в изборите за районен кмет. При гласуването с машина това предпочитание трябва да бъде предявено още в началото на процеса, тъй като веднъж потвърдил избора си за това в кои избори да даде своя вот, гласоподавателят не може да го променя впоследствие.

"За районен кмет не успях да гласувам. Натискайки, видях, че няма връщане наобратно и всъщност излезе само резултата за кмет на общината. Затова призовавам всички да са внимателни на база на този случай и да упражнят правото си на глас и за районни кметове, защото и това е важно", каза Портних.

Той призова жителите на Варна да излязат да гласуват, въпреки че днес много то тях искали да гледат мача на Григор Димитров. Българският тенисист ще се опита да спечели втората мастърс титла в кариерата си, а за целта ще се изправи срещу световния №1 - Новак Джокович. Тенис срещата е в 16:00 ч. българско време.

"Скъпи съграждани, планирайте добре деня си. Днес предполагам, че много от Вас ще искат да гледат Гришо, на когото пожелавам успех. Важно е да се гласува, защото всеки глас в наша подкрепа всъщност е глас за независима Варна, глас срещу скритите бизнес и корпоративни итнереси", каза Портних.

Кандидат-кметът на ГЕРБ допълни още, че през деня ще има социологически данни, които ще бъдат подвеждащи. В същото време обаче той отбеляза, че всеки глас е важен - "независимо от преднината, с която водим към даден момент".

Как да гласуваме с машина на местните избори на 29 октомври?


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

За първи път Делян Пеевски ще води листата на ДПС в Кърджали

Джевдет Чакъров може да води листата за евродепутати на Движението

12:04 - 06.05.2024
Спорт

Изненадваща победа за Ландо Норис в Гран при на Маями във Формула 1

Въпреки че не спечели състезанието Верстапен увеличи преднината си в шампионата пред своя съотборник Серхио Перес

09:21 - 06.05.2024