Ивайла Бакалова се оплака от заплахи заради "Барселонагейт"

Бившата "Мис България" Ивайла Бакалова, която е свидетел по делото "Барселонагейт" срещу Бойко Борисов, се оплака от заплахи срещу нея - включително продължили и във вчерашния ден, след като тя даде показания в прокуратурата.

Бакалова разказа, че още когато е разказала публично за връзката на бившия премиер с манекенката Борислава Йовчева с къщата в Барселона, са започнали да я търсят "познати от близкия кръг на Борисов".

"Идваха да ме предупреждават, че това, което правя, е смело, но имам семейство, имам дете. Борисов е казал, че ще ни приключи", каза тя в интервю за Нова ТВ.

Малко по-късно в НС Борисов обяви, че "не познава тази жена" и "никога, по никакъв начин не съм се срещал с тях" (явно имаше предвид и семейството ѝ). Думите му влязоха в противоречие със собствената му позиция от предния ден, когато той казваше, че не е виждал Бакалова "от десетилетия", а не че никога не се е познавал с нея.

"След като направихме съдебната реформа, стана модерно във всеки сутрешен блок "Бойко Борисов, Бойко Борисов", оплака се той.

Тя обвърза това с друг странен инцидент, който се случил 30 минути след края на разпита ѝ в Софийската градска прокуратура. Полицейски патрул дошъл в ресторанта на съпруга ѝ Веселин Денков, като обявил, че прави проверка по сигнал от 2010 г. (т.е. преди 13 г.) за "незаконно притежание на птици от забранен вид".

Денков и заведението му бяха обект на разследване от 2020 г. насам, като срещу него бяха повдигнати три обвинения, от които само едно е в съда.

Бакалова се учуди, че "Шест институции влязоха в същия ресторант и не можаха да намерят нищо, за което да се хванат", а в деня, в който тя дава показания за Барселона, МВР отново се активира.

"Институциите ни са овладяни и това не е от вчера - ако няма смели хора, които да започнат да говорят, няма да се случи. Много хора знаят изключително много неща, но ги е страх да говорят, защото има от какво", твърди тя.

Бакалова отказа да говори в подробности за това, което знае за "Барселонагейт", защото вече е свидетел по процеса и има забрана да разкрива следствена тайна.

По думите ѝ "години наред един човек държи държавата заложник на своите собствени интереси".

"Не искам да пречим на прокуратурата, защото тя беше дълбоко приспана по политически причини и в момента е събудена пак по политически причини. Аз искам да видя какво ще направи, защото може би това е шансът на България да имаме някаква нормалност", каза тя.

"Aко г-н Борисов смята, че е създал за 12 г. една правова държава, защо не си подаде имунитета и нека съдът да реши", каза още Бакалова.

АКФ: Консултации с Яне Янев по дело в Спецсъда и "помощ" за изнасянето на Борислава Йончева от Барселона


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Безпрецедентно фиаско за председателя на долната камара на Конгреса

Лобито на Тръмп в Камарата на представителите свали ръководителя ѝ

07:37 - 04.10.2023

21 души загинаха при тежка автобусна катастрофа в Италия

Пътниците са били туристи, има и непълнолетни

07:13 - 04.10.2023

70-годишен мъж е прострелян при заложническа криза в с. Вълково

Похитителят е освободил заложниците си след часове на блокада

00:39 - 04.10.2023

Флоренция забрани нови апартаменти за Airbnb в центъра на града

Местните власти се опитват да освободят повече жилища за местните жители в града

18:00 - 03.10.2023

Прегръдка между две лекоатлетки се оказа обект на цензура в Китай

Снимка с две спортистки беше цензурирана, но не заради трогателния момент на жените - а заради номерата върху техните екипи

17:04 - 03.10.2023