Ивайла Бакалова се оплака от заплахи заради "Барселонагейт"

Бившата "Мис България" Ивайла Бакалова, която е свидетел по делото "Барселонагейт" срещу Бойко Борисов, се оплака от заплахи срещу нея - включително продължили и във вчерашния ден, след като тя даде показания в прокуратурата.

Бакалова разказа, че още когато е разказала публично за връзката на бившия премиер с манекенката Борислава Йовчева с къщата в Барселона, са започнали да я търсят "познати от близкия кръг на Борисов".

"Идваха да ме предупреждават, че това, което правя, е смело, но имам семейство, имам дете. Борисов е казал, че ще ни приключи", каза тя в интервю за Нова ТВ.

Малко по-късно в НС Борисов обяви, че "не познава тази жена" и "никога, по никакъв начин не съм се срещал с тях" (явно имаше предвид и семейството ѝ). Думите му влязоха в противоречие със собствената му позиция от предния ден, когато той казваше, че не е виждал Бакалова "от десетилетия", а не че никога не се е познавал с нея.

"След като направихме съдебната реформа, стана модерно във всеки сутрешен блок "Бойко Борисов, Бойко Борисов", оплака се той.

Тя обвърза това с друг странен инцидент, който се случил 30 минути след края на разпита ѝ в Софийската градска прокуратура. Полицейски патрул дошъл в ресторанта на съпруга ѝ Веселин Денков, като обявил, че прави проверка по сигнал от 2010 г. (т.е. преди 13 г.) за "незаконно притежание на птици от забранен вид".

Денков и заведението му бяха обект на разследване от 2020 г. насам, като срещу него бяха повдигнати три обвинения, от които само едно е в съда.

Бакалова се учуди, че "Шест институции влязоха в същия ресторант и не можаха да намерят нищо, за което да се хванат", а в деня, в който тя дава показания за Барселона, МВР отново се активира.

"Институциите ни са овладяни и това не е от вчера - ако няма смели хора, които да започнат да говорят, няма да се случи. Много хора знаят изключително много неща, но ги е страх да говорят, защото има от какво", твърди тя.

Бакалова отказа да говори в подробности за това, което знае за "Барселонагейт", защото вече е свидетел по процеса и има забрана да разкрива следствена тайна.

По думите ѝ "години наред един човек държи държавата заложник на своите собствени интереси".

"Не искам да пречим на прокуратурата, защото тя беше дълбоко приспана по политически причини и в момента е събудена пак по политически причини. Аз искам да видя какво ще направи, защото може би това е шансът на България да имаме някаква нормалност", каза тя.

"Aко г-н Борисов смята, че е създал за 12 г. една правова държава, защо не си подаде имунитета и нека съдът да реши", каза още Бакалова.

АКФ: Консултации с Яне Янев по дело в Спецсъда и "помощ" за изнасянето на Борислава Йончева от Барселона


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024