Изборите в САЩ на живо: Тръмп печели Флорида и Тексас, Байдън постига обрат в Аризона
  • Америка решава – Доналд Тръмп или Джо Байдън. Над 102 млн. американци вече гласуваха по пощата преди отворянето на секциите на 3 ноември, а това представлява 48% от всички гласуващи.
  • Първите прогнозни резултати на Associated Press показват победа на Доналд Тръмп в Кентъки, Арканзас, Индиана, Луизиана, Мисисипи, Небраска (4 от 5 гласа), Северна Дакота, Оклахома, Южна Дакота, Тенеси, Западна Вирджиния, Южна Каролина, Уайоминг, Алабама, Мисури, Канзас, Айдахо, Юта, Охайо, Монтана, Айова, Флорида, Тексас.
  • Прогнозата дава победа на Джо Байдън във Върмонт, Кънектикът, Делауер, Илиноис, Мериленд, Масачузетс, Ню Джързи, Ню Мексико, Ню Йорк, Роуд Айлънд, Вирджиния, Колорадо, Окръг Колумбия, Калифорния, Вашингтон, Орегон, Ню Хемпшир, Хаваи, Минесота, Мейн (3 от 4 гласа), Небраска (1 от 5 гласа), Аризона.
  • Временният баланс на силите: засега Доналд Тръмп печели 214 гласа в електоралната колегия. Джо Байдън води във временното класиране с 264 гласа. За победа са необходими 270.
  • Битката ще бъде оспорвана в места като Аризона, Айова, Джорджия, Флорида, Мичиган, Северна Каролина, Охайо, Пенсилвания, Тексас и Уисконсин.

  • Следете на живо най-интересното от последния изборен ден с „Булевард България“:

Данни от прогнозата на Associated Press


13:55 ч. - Продължаваме да следим резултатите на живо в новия лайвблог - Кои са щатите, които ще решат изхода от изборите

На живо: Щатите, които ще решат изхода от Избори 2020

12:25 ч. - Преднината на Байдън в Невада се смалява

11:44 ч. - Първо разместване в резултата в УисконсинДосега президентът Доналд Тръмп водеше с малка преднина пред Байдън в северния щат. С началото на броенето на предварително подадените бюлетини обаче кандидатът на Демократите си възвръща позициите - според данни на Decision Desk HQ, при малко над 95% от преброените гласове Байдън води с около 20 000 гласа.

11:30 ч. - Премиерът на Словения поздрави Тръмп още преди резултатът да е обявен

Някои от правителствените лидери в Европа нямат търпение за изчакване на крайния резултат. Словенският премиер Янез Янша:

10:56 ч. В очакване на нови резултати:

Аризона все още брои бюлетини, но Байдън води с удобна преднина от 5% пред Тръмп, затова AP вече оцвети щата в синьо, цвета на Демократите.

Уисконсин - 81% от гласовете вече са преброени, а останалите би трябвало да станат ясни до няколко часа.

Джорджия - броенето на гласовете в една от общините Фултън каунти е спряно заради инцидент в преброителния център. Няма повредени бюлетини. Резултатът би трябвало да дойде във вечерните часове на сряда.

Мичиган - все още остават непреброени стотици хиляди предварително подадени бюлетини и не е ясно колко време ще продължи процесът.

Пенсилвания - няколко от най-големите общини като Филаделфия вече обявиха резултат, но броенето продължава, а щатските власти си дават време до петък за окончателни данни.

Северна Каролина - 95% от гласовете вече са преброени, но щатът има срок до 12 ноември за изчакване на бюлетини, подадени по пощата. Вотът там може да стане известен официално едва след седмица.

10:15 ч. - Джо Байдън получава още 2 от гласовете на Мейн

За разпределение остава само един свободен делегатски мандат от този щат.

За минимална победа на Байдън ще са нужни 32 гласа или комбинации от следните щати:

  • Пенсилвания + Джорджия (или Мичиган, или Северна Каролина)
  • Пенсилвания + Уисконсин + Аляска (или Невада)
  • Джорджия + Мичиган
  • Мичиган (или Джорджия) + Северна Каролина + остатъка от Мейн
  • Северна Каролина + Уисконсин + Невада + Аляска + остатъка от Мейн
  • Джорджия + Уисконсин + Невада + остатъка от Мейн

Най-големият проблем на Байдън в момента е, че междинната му преднина е налична само в Невада.

Оптимистичният сценарий се базира на факта, че няколко от ключовите щати броят първо гласовете, подадени на 3 ноември, и едва по-късно започва преброяването на бюлетините по пощата. Както предупреждава Fox News - "възможно е да виждаме червен мираж", когато показва предполагаемото предимство на Доналд Тръмп.

09:56 ч. - AP: Аризона отива при Байдън

Новината, която Демократите чакат цяла нощ, скоро ще бъде факт - Associated Press току-що обяви победа на Джо Байдън в Аризона. Един от традиционните Републикански щати отваря врата за победа на бившия вицепрезидент.

AP са първата информационна агенция, която обявява окончателен резултат за Аризона, но прогнозата им досега винаги е по-консервативна и точна.

Байдън има нужда от 34 гласа за победа. Доналд Тръмп има нужда от 57 гласа, но има временна преднина във всички останали ключови щати.

Остават за разпределение:

Пенсилвания - 20

Джорджия - 16

Мичиган - 16

Северна Каролина - 15

Уисконсин - 10

Невада - 6

Аляска - 3

Мейн - 3 (от 4)

09:25 ч. - Речта на Доналд Тръмп: Няма как да ни настигнат, отиваме пред Върховния съд

"Искам да благодаря на американците за невероятната им покдрепа. Една група от много тъжни хора се опитва да отнеме правото на глас на тези, които ни подкрепят.

Резултатите са феноменални. Бяхме готови да излезем да празнуваме. Гражданите на тази страна имат рекордна избирателна активност.

Спечелихме Флорида с много. Спечелихме чудесния щат Охайо, спечелихме Тексас със 700 000 гласа. Ясно е, че печелим Джорджия. Имаме 117 000 гласа, няма как да ни настигнат. Ясно е, че печелим и Северна Каролина. Няма как да ни настигнат.

Ако погледнете Аризона - имаме още сили там. Някой каза, че може да е победа за нас, но със сигурност имаме шансове. Има вероятност, при това добра, числата се свеждат до няколко гласа.

Но най-вече печелим Пенсилвания с огромна преднина. Напред сме с 690 000 гласа там при 64% преброени гласове, и е почти невъзможно да ни настигнат. При това започват да броят някои райони, които са много дружелюбно настроени към президента. Нямаме нужда от допълнителни гласове.".

Америка решава: И Тръмп, и Байдън обявиха, че очакват победа

Все още няма окончателни данни за вота в 6 от 10-те ключови щати, макар че Тръмп вече ги смята за част от своя актив.

"Ние бяхме готови да спечелим тези избори и честно казано - спечелихме ги. Сега целта ни е да гарантираме честността на тези избори. Извършва се голяма измама. Ще обжалваме пред Върховния съд, защото не желаем да се броят гласове, които не са подадени до края на изборния ден", предупреждава той.

09.07 ч. - AP дава още 9 гласа от Южна Каролина за Доналд Тръмп. Броенето в този щат продължава, но засега президентът води с 58,5% от гласовете. Очаква се изявлението му от Белия дом да започне до минути.

8:50 ч. - Ще успее ли Байдън да удържи Аризона и Невада?

Прогнозата на CNN показва малка преднина на кандидата на Демократическата партия в един от ключовите щати - Аризона.

При 80% преброени гласове, Байдън води с 52.4% пред Тръмп. В абсолютни стойности - разликата между двамата е около 155 000 гласа, като намалява в последните часове. С 11 електорални гласа Аризона е от жизненоважно значение за шансовете на Байдън на фона на доброто представяне на Тръмп в останалите колебаещи се щати.

В Невада ситуацията е още по-трудна за бившия вицепрезидент - при 75% той има само 48 000 гласа преднина ( 50,5 процента от отчетените дотук бюлетини). Броенето продължава.

8:30 ч. CNN дава надежда за победа на Байдън с един допълнителен глас от Небраска - щатът разпределя пет места, четири от тях ще отидат при Доналд Тръмп според предварителната прогноза на медията. Избирателният район на Омаха обаче е избрал Джо Байдън, което може да му помогне за окончателен успех при едно условие - да спечели Аризона, Мичиган и Уисконсин.

AP потвърждава - Небраска 1 за Байдън, Небраска 4 за Тръмп.

08:15 ч. - Още един ключов щат - Тексас - е спечелен от Доналд Тръмп

Президентът добавя още 38 гласа към баланса си с победа в Тексас, според прогнозите на Associated Press и CNN.

Вече е сигурно - изборите стават изключително оспорвани.

08:13 ч. AP дава още един глас на Джо Байдън в щата Мейн

Мейн разполага с четири места в електоралната колегия, като не е задължително те да бъдат присъдени на един-единствен кандидат (по същия начин гласува и Небраска). Джо Байдън е спечелил 1 конгресен избирателен район на щата, като остават още 3 гласа за разпределяне.

08:10 ч. - Тръмп води в още три от ключовите щати - Мичиган, Пенсилвания и Уисконсин

Отново: окончателните резултати в тези места ще се обявят на по-късен етап, но ето как изглежда разпределението на силите при междинното преброяване.

07:48 - Първата реакция на Доналд Тръмп: "Голяма ПОБЕДА"

Президентът на САЩ, който не беше писал в Twitter от 6 часа, публикува следното съобщение:

"Водим с много, но те се опитват да откраднат изборите. Никога няма да им позволим да го направят. Не може да се гласува, след като секциите се затворят!", казва той. Републиканците се борят срещу решението на някои щатски власти да удължат изборния ден с един час заради чакащите гласоподаватели.

В следващо съобщение обявява, че ще направи изявление по повод "голямата победа".

Twitter веднага маркира съобщението му като "спорно или подвеждащо съдържание по повод изборите или други граждански процеси".

07:44 ч. - Джо Байдън: Оптимисти сме, че ще спечелим

Първата публична реч на Джо Байдън след края на изборния ден:

"На път сме да спечелим тези избори. Знаехме, че ще отнеме време за преброяването на всички гласовете заради безпрецедентното ранно гласуване. Нищо не е свършило, докато и последният глас не бъде преброен.

Уверени сме в добрия резултат от Аризона. Току-що получихме данни за победа в Минесота и сме напред в Джорджия. Оптимисти сме за Уисконсин и Мичинган. Ще отнеме време, но ще победим и в Пенсилвания.

Винаги съм казвал, че нито аз, нито Доналд Тръмп можем да решим кой печели изборите. Това е решението на амеирканския народ, но аз съм оптимист. Благодаря на всички за това, че излязохте да гласувате."

07:39 ч. - Флорида е големият успех на Доналд Тръмп

AP току-що обяви победа на президента в щата Флорида - един от най-важните избирателни райони за Републиканците, който удължава пътя на Джо Байдън към евентуална победа. 29 гласа се добавят към актива на Доналд Тръмп.

CNN също дава прогноза за победа на Тръмп във Флорида.

07:35 ч. - Очаква се Джо Байдън да направи изявление във връзка с изборните резултати, докато няколко ключови щата все още остават с неясен фаворит.

07:31 ч. - Доналд Тръмп печели изборите в Айова и Монтана

Прогнозата на AP дава още две успешни кампании на президента, което ще му осигури още 6 + 3 гласа.

07:24 ч. - AP потвърждава победа на Доналд Тръмп в Охайо

Един от ключовите щати тази нощ ще бъде оцветен в червено. Доналд Тръмп добавя 18 гласа в опита си да спечели втори мандат.

07:19 ч. - Минесота отива в актива на Джо Байдън

Кандидатът на Демократическата партия Джо Байдън печели още 10 гласа благодарение на победата си в Минесота - щат, който Хилари Клинтън спечели с минимална преднина през 2016 г.

07:13 ч. - AP дава победа на Джо Байдън в щата Хаваи - още четири гласа за кандидата на Демократите.

Хаваи е един от сигурните щати за Демократите, като последният избор на Републиканец тук се случва през 1984 г. Победителят е Роналд Рейгън.

07:12 ч. - Fox News смятат, че Аризона все пак ще отиде при Джо Байдън, но виждат сигурна победа на Тръмп в щата Флорида. Все още никой друг не смее да даде краен резултат за двата ключови щата.

07:03 ч. - Нова прогноза на CNN предвижда победа на Доналд Тръмп в щата Охайо - един от ключовите щати през 2020 г., който ще осигури 18 електорални гласа на победителя.

Броячът на телевизията вече показва 205 гласа за Байдън срещу 132 за Тръмп.

AP все още не е дал окончателна прогноза за Охайо.

06:55 ч. - CNN промени прогнозата си за Вирджиния - Джо Байдън е фаворитът, така както Associated Press предвиди по-рано тази нощ. Щатът дава 13 гласа за победителя.

Вирджиния гласува за Хилари Клинтън преди 4 години.

06:34 ч. - Прогнозата на New York Times дава малка преднина на Доналд Тръмп в щата Флорида, на който Джо Байдън разчиташе за евентуална ранна победа. Според предварителните данни - Тръмп води с 51.2% срещу 47.7% на Байдън.

Сред потенциалните победи на Тръмп в прогнозата на NYT са още Северна Каролина и Джорджия.

Ако този сценарий се осъществи, Байдън ще трябва да вземе Аризона, за да запази над 80% шанс за победа, какъвто му даваше FiveThirtyEight.

Данните все още се обработват.

Ситуацията в Аризона при 75% преброяване:

06:25 ч. - Кои резултати ще се забавят най-много?

Репортерът на "Блумбърг" Салеха Мохсин цитира служители на щатските правителства, според които Уисконсин няма да обяви официални резултати тази нощ (вече сутрин в Европа).

Мичиган ще брои бюлетините си до петък.

Пенсилвания също ще се забави при отчитането на резултата.

И трите щата са в групата на най-важните през 2020 г. и от тях вероятно ще зависи изхода на изборите.

И в трите места (при около 50% преброяване) Доналд Тръмп има малка преднина пред Джо Байдън. Избирателната активност е много висока.

06:25 ч. - CNN прогнозира успех на Тръмп в Мисисипи (+6 гласа) - още един от щатите, които му помогнаха за победата през 2016.

06:20 ч. - Юта отива при Доналд Тръмп

Още 6 електорални гласа в актива на действащия президент на САЩ - без изненада, Юта не е гласувала за кандидат от Демократическата партия от 1964 г. насам при победата на Линдън Джонсън.

06:05 ч. - AP потвърждава прогнозата за Ню Хемпшир в полза на Байдън с 4 електорални гласа.

Медията дава прогнозен успех на президента Доналд Тръмп в Айдахо срещу победи на Байдън в Калифорния, Орегон и щата Вашингтон.

При това разпределение - гласовете на Тръмп в избирателната колегия стават 103, за Байдън - 205. За победа са нужни най-малко 270.

05:43 ч. - CNN прогнозира победа на Тръмп в Юта - щатът ще му даде шест допълнителни гласа; преброяването все още продължава. Прогнозата на телевизията е за успех на Байдън в Ню Хемпшир (4 гл.).

За разлика от прогнозата на AP - CNN смята, че мнозинството от гласовете във Вирджиния ще отидат за Тръмп, а не за Байдън. Щатът дава 13 гласа на победителя.

05:36 ч. - Мисури избира Доналд Тръмп

Президентът на САЩ би трябвало да спечели вота в Мисури, който ще му осигури нови 10 делегата в електоралната колегия. Тръмп разчита на гласовете от щата, след като през 2016 г. победи Хилари Клинтън с 18% преднина. Прогнозата е на

05:20 ч. - Ключовите щати все още не са показали прогнозен резултат за победа, а преброяването или гласуването в някои от тях продължава. Битката ще бъде оспорвана в места като Аризона, Айова, Джорджия, Флорида, Мичиган, Северна Каролина, Охайо, Пенсилвания, Тексас и Уисконсин.

При 75% преброени гласове в Аризона, Джо Байдън води пред Тръмп. В Джорджия при 55% от преброяването Тръмп води.

В останалите щати броенето все още е на много ранен етап - не повече от 1/3 от гласовете са отчетени, така че изходът остава несигурен.

05:15 ч. - Прогнозна победа за Доналд Тръмп в Канзас

Канзас е още един от щатите, в които Тръмп имаше удобна преднина пред Хилари Клинтън през 2016 г. Сега AP прогнозира нова победа за президента, който би му дал още 6 гласа.

05:00 ч. - Джо Байдън добавя две прогнозни победи

Окръг Колумбия, в който се намира столицата Вашингтон, дава още 3 електорални гласа за Джо Байдън, според прогнозата на AP. Окръгът е сред сигурните демократични избирателни райони.

Колорадо, който през 2016 г. прехвърли настроенията си от Републиканците към Демократите, отново дава мнозинство за Джо Байдън - + 9 гласа.

04:44 ч. - Предварителните резултати дотук:

Доналд Тръмп печели 83 гласа в електоралната колегия.

Джо Байдън води във временното класиране със 119 гласа.

За победа са необходими 270.

04:00 ч. - Тръмп печели Уайоминг, Байдън печели Ню Йорк

Новите данни за резултатите показват победа на Доналд Тръмп в Луизиана, Небраска, трети конгресен окръг на Небраска, Северна и Южна Дакота и Уайоминг (20 гласа), а Джо Байдън взима победа в Ню Йорк и Ню Мексико (34 гласа).

Вотът в Небраска (5 гласа) е поделен на три конгресни окръга (всеки от тях дава по един делегат) и на щатско ниво (два допълнителни делегата). Засега Тръмп получава три от петте места.

3:30 ч. Доналд Тръмп печели още в Индиана и Арканзас

Още два сигурни щата на Републиканците дават предварителни резултати - 6 гласа от Арканзас и още 11 от родния щат на вицепрезидента Майк Пенс Индиана.

03:00 ч. - Новите прогнозни резултати за 11 щата

Тръмп печели в Алабама, Мисисипи, Оклахома и Тенеси (33 гласа).

Джо Байдън добавя 69 гласа за победа в Кънектикът, Делауер, Илиноис, Мериленд, Масачузетс, Ню Джързи и Роуд Айлънд, показват прогнозните данни на AP.

02:45 ч. - Джо Байдън печели Вирджиния, Тръмп - Южна Каролина

Още 13 електорални гласа ще бъдат присъдени на кандидата за Белия дом, според AP. Южна Каролина дава 9 гласа за Тръмп, щатът не е избирал президент от Демократическата партия след победата на Джими Картър през 1976.

02:30 ч. - Западна Вирджиния остава за Доналд Тръмп

Консервативният щат ще донесе 5 допълнителни гласа на президента, според прогнозата на AP. Западна Вирджиния е сред "крепостите" на Републиканците. Последният демократ, печелил президентския вот в щата, е Бил Клинтън през 1996.

02:00 ч. - Първи прогнозни резултати за Кентъки и Върмонт

Associated Press прогнозира победа на президента Доналд Тръмп в Кентъки и за кандидата на Демократите Джо Байдън във Върмонт.

Това са първите два щата с прогнозен ясен резултат - и двата са предсказуеми заради историята на гласуванията си.

Кентъки дава 8 електорални гласа на Тръмп, а Върмонт - 3 на Байдън.

00:15 ч.: Американците не смятат коронавируса за най-големия проблем, а икономиката

Най-голям процент от гласувалите американци – 34%, казват, че най-големият национален проблем е икономиката. 21 на сто от тях определят, че това е расовото неравенство, а въпреки че светът е завладян от пандемия, само 18% от американците смятат, че коронавирусът е най-важният проблем в САЩ.

Това сочат данните от първите екзитполове на CNN и NBC. За 52% от американците е по-важно да се спре разпространението на Covid, отколкото да се възстанови икономиката. На другия полюс са 42 на сто от гласоподавателите.

48% от тях казват, че САЩ се справя добре с овладяването на пандемията, а едва 30% смятат, че носенето на маска е „личен избор“.

23:30 ч.: Кога да очакваме резултати?

Битката по принцип се решава в нощта след изборите, когато има достатъчно гласове, които да потвърдят победителя. През 2016 Доналд Тръмп се качи на сцената в Ню Йорк в 03:00 ч. местно време (10:00 ч. българско), за да обяви победата си срещу Хилъри Клинтън.

Тази година обаче е по-различна. Експертите предупреждават, че ще отнеме повече време – вероятно няколко дни – за определяне на окончателния резултат. Причината е увеличението на бюлетините, пуснати по пощата, заради пандемията от Covid-19.

Последният път, в който резултатите от изборите не станаха ясни веднага след затварянето на урните, бе през 2000 г. Тогава месец по-късно Върховният съд присъди победата на Джордж Буш срещу Ал Гор.

22:30 ч.: Байдън очаква най-висока активност на изборите в американската история

Джо Байдън говори пред избирателите си във Филаделфия. Той сподели, че през 2020 ще бъде отчетен най-големия брой гласоподаватели в американската история. Демократът очаква над 150 милиона души да се включат в изборите.

Според него – гласоподавателите на възраст между 18 и 30 години са най-многобройни, а „54% от всички гласували до момента са жени“.

Байдън продължи с критиките към Доналд Тръмп относно изказванията на президента за това кой трябва да гласува и кой – не. Допълни, че се прибира у дома – в Уилмингтън, Делауеър, където ще чака окончателните резултати.

22:00 ч.: Демократите са сигурни в победата

Щабът на Джо Байдън изрази увереност в победата на 3 ноември. „Ясно е, че печелим“, каза мениджърът на демократа Джен О’Мали Дилън.

Демократите заявиха няколко пъти, че не се нуждаят от спечелване на Флорида и Пенсилвания, за да достигнат до нужните за крайния успех 270 електорални гласове.

Ако Тръмп получи подкрепата на избирателите от тези два щата, от щаба на Байдън чертаят друга схема към Белия дом – успехи в Мичиган и Уисконсин плюс победа в Северна Каролина или Аризона.

21:10 ч: Резултатите в Северна Каролина ще се забавят

Забавянето ще е поне 45 минути, след като изборният борд удължи гласуването в една от секциите. Причината – наваксване на времето от тази сутрин, когато там е имало технически проблеми и не е била пусната нито една бюлетина.

Щатът трябваше да започне да представя резултати в 02:30 ч. наше време, но това ще се случи след 03:15 ч.

21:00 ч.: Тръмп критикува решението на Върховния съд да позволи на щата Пенсилвания да получи бюлетините до три дни след деня на изборите. Той нарече това решение „много опасно за страната“.

„Трябва да знаем какво се случва още на същата вечер. Позволява се на хората да пуснат гласовете си по-рано, но на нас са ни нужни числа, те могат да се забавят с дни или седмици, а не трябва да позволяваме това да се случи“, каза републиканецът.

20:20 ч. - Тръмп доволен от моментните резултати в няколко щата

Президентът на САЩ пристигна във Вирджиния под аплодисментите на републиканците. "Чувам, че се справяме много добре във Флорида, както и в Аризона. Всичко върви невероятно добре в Тексас. Чувам, че навсякъде се справяме добре. Мисля, че ни предстои страхотна вечер. Чувствам се чудесно", сподели той.

Ключовите събития до момента:

Според последните социологически проучвания - демократът Джо Байдън води с близо 52%. Прогнозите засега са, че Байдън ще получи поне 278 електорални гласа на фона на 270, нужни за победа, но битката ще се реши в така наречените „колебаещи се“ щати.

Бившият вицепрезидент се е концентрирал точно в един такъв – Пенсилвания. Той очаква резултатите в Уилмингтън, Делауеър, а по-рано през деня посети църквата, в която са погребани бившата му съпруга и синът му, загинали в катастрофа.

Що се отнася до президента Тръмп, той гласува за първи път във Флорида, тъй като смени местожителството си. Стори го преди 10 дни, а днес първата дама Мелания пусна своя вот също в този щат.

В столицата Вашингтон са предприети безпрецедентни мерки за сигурност. Белият дом бе блокиран от полиция още вчера, а десетки полицаи обградиха сградата.


Foreign Policy: Ако Тръмп спечели, САЩ може да заприлича много на България


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Двама лидери, общо съобщение. Борисов и Пеевски се хвалят с 1 млрд. лв. от бюджета за държавните мини

Трима министри от служебния кабинет на крака при Борисов и Пеевски

18:16 - 25.04.2024
Важно днес

Без да са го прочели, депутати от комисията "Митници" пратиха доклада си в прокуратурата

Но какво пише в документа така и не стана ясно

17:17 - 25.04.2024
Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон за рисковете пред ЕС, ако няма реформи

Френският президент призова ЕС да се обедини срещу предизвикателствата

15:08 - 25.04.2024
Важно днес

Общинските съветници на БСП в София не послушаха Нинова и отказаха да сменят лидера си

Иван Таков ще продължи да е председател на групата на БСП в СОС

14:12 - 25.04.2024