Къде можем да се ваксинираме срещу Covid-19 в събота и неделя?

Масовото ваксиниране срещу Covid-19 вече започна, а няколко от Регионалните здравни инспекции и болници в страната ще продължат да приемат желаещи за имунизация и през почивните дни - 20 и 21 февруари.

В София УМБАЛСМ "Пирогов" има общо пет пункта за имунизиране, които ще работят и през уикенда от 08:30 до 17 часа

Възможност за имунизация имат както лицата, попадащи в една от четирите фази от имунизационния план, така и всички останали желаещи. Записването става на място или на телефони: 0878253321 или 0700 10037.

"Не връщаме никой, който желае да се ваксинира" , каза тази сутрин доктор Диана Димитрова, която ръководи спешния сектор в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов".

Още преди 8 ч. сутринта в събота вече имаше опашка от желаещи да се ваксинират пред фургоните, разположени до централния вход на болницата. Имунизации се поставят и в Медицинския център на "Пирогов".


Военномедицинска академия в София също започна да приема всички желаещи да се имунизират:

"Все още пристигащите за ваксина са от записаните в трета група и във втора група, но не връщаме нито един друг гражданин. Всеки, който иска, може да дойде да се ваксинира, имаме достатъчно количества ваксини "Астра Зенека", имаме уверение от РЗИ, че ще ни осигурят веднага, а от утре ще ни предоставят и "Пфайзер". "Модерна" имаме налична, така че продължаваме в пълна сила. Тук са 10 точки, от понеделник разкриваме още 10 точки".

Самият той се включи в екипа, който поставя ваксини на пациентите в събота.

В неделя сутрин пред ВМА се струпа дълга опашка от желаещи да получат доза от препарата срещу Covid-19. Тя започна от входа на болницата и се изви по тротоара на булеварда.

Здравният министър Костадин Ангелов съобщи, че в Окръжна болница също вече са пристигнали очакваните ваксини. Пунктът за ваксиниране е в двора на болницата, в триажния център, и ще бъде на разположение за всички желаещи граждани от 08:00 до 17:00 ч. Очаква се и Александровска болница също да се включи в кампанията.

От 21 февруари в трите общински многопрофилни болници – Първа МБАЛ, Втора МБАЛ и Пета МБАЛ ще се извършва поставяне на имунизация срещу COVID-19 на желаещите граждани, съобщават от Столична община.

Кабинетите в общинските болници ще отворят врати от 10 ч. в неделя, като гражданите трябва да носят личната си карта. На място се извършва преглед, преди да бъде поставена имунизацията. Ваксините са на AstraZeneca.

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ също отвори пункт за ваксиниране, който ще заработи денонощно от 21 февруари. Предварително записване не е необходимо. Ваксинирането е с ваксината на AstraZeneca. Очаква се в болницата да пристигнат тези дни и от останалите ваксини. "Имаме осигурени от държавата достатъчно количество дози. Всеки, който желае, може да заповяда“, обясни изпълнителният директор д-р Антон Петков.

Частната болница „Софиямед“ също ще участва в „зелените коридори“ за ваксинация срещу COVID-19. От неделя, 21.2.2021 в Кабинета за ваксинация срещу COVID-19 на ДКЦ „Софиямед“ всеки, който иска да бъде ваксиниран ще може да го направи от 9:30ч. до 14:30ч. без предварително записване. Ваксинациите ще се осъществяват в Кабинет №13, ет.1 на ДКЦ „Софиямед“ – БЛОК 1, бул.“Г.М.Димитров“ 16 с ваксини на Astra Zeneca/Oxford.


РЗИ Пловдив също отваря два дежурни кабинета за имунизации през уикенда, които ще работят от 9 до 16 часа.

Ваксините се извършват с препарата на АстраЗенека. Желателно е хората, които искат да се ваксинират, да се регистрират на телефоните или на имейла на РЗИ - Пловдив vaksina@rzi-plovdiv.bg, казва зам.-директорът на инспекцията д-р Аргир Аргиров в БНР.

В неделя се очаква да бъдат разпределени и първите количества към личните лекари, които от понеделник да започнат имунизациите. Предварителните списъци бяха за над 30 000 желаещи, но джипитата ще решат по колко души ще викат в кабинетите си, за да ги ваксинират, казва д-р Аргиров.

В понеделник ще се реши кои ще са кабинетите на територията на цялата област и в Пловдив включително, които ще ваксинират всички желаещи и ще осигурят така наречените “зелени коридори”, казва областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

„Зелен коридор“ за ваксиниране на гражданите, които не са от приоритетните групи, отваря и болница „Медлайн“. Ще се поставят дози и в лечебното заведение в Асеновград, като кабинетът ще работи от 10:00 ч. "Зелен коридор" ще има още в Раковски, Карлово и Първомай.


От днес в имунизационния кабинет на РЗИ-Смолян с ваксината на „АстраЗенека“, ще се ваксинират всички желаещи, независимо попадат или не в целевите групи по фази І-V от Националния ваксинационен план. Това съобщи директорът на здравната инспекция д-р Мими Кубатева.

Гражданите могат да се записват на телефони: в работно време от понеделник до петък 0301/ 5-89-30 и 0301/6-32-93 или по всяко време на мобилен 0884 495765.


Велико Търново също се включва в кампанията. В събота работи кабинетът в РЗИ, а в неделя ще отворят още два пункта в в областната болница "Д-р Стефан Черкезов" и в общинската болница "Димитър Павлович" в Свищов.


РЗИ в Пазарджик ще работи и в почивните дни с предварително записване по телефона, като са посочени две контактни лица:

Д-р Св. Михайлова – директор на Дирекция „Обществено здраве“ – 0885 07 88 96;

Ир. Атанасова – началник отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ – 0898 85 18 85.


Четири временни ваксинационни пункта работят във Варна за осъществяването на извънредната имунизация на всички желаещи да се ваксинират срещу Covid-19. Те се намират на територията на Регионалната здравна инспекция - 2 кабинета, в ДКЦ1 ”Света Клементина“ и кабинет в сградата на Многопрофилна болница за активно лечение – Варна в структурата на Военномедицинска академия, съобщава БНТ.

Работното време е от 10.00 ч. до 14.00 ч., но ако има желаещи граждани, кабинетът ще работи до 17.00 часа, съобщават от службата.

Ще се извършват имунизации на всички граждани срещу Covid-19. Желаещите могат да се запишат на телефон: събота - 0884 897 171; неделя - 0887 713 944.

Засега се прилага ваксината на AstraZeneca, но се очаква до края на месеца да се доставят нови количества от ваксината на „Pfizer”. Желаещите за нея могат да се запишат в имунизационния кабинет.


Регионалната здравна инспекция в Благоевград приема заявки за записване на желаещи за ваксина на следните телефони и мейл:

rzibl@rzibl.org
д-р Митова – 0887490733
д-р Бухова – 0886155231
д-р Темелков – 0883201472

Имунизациите ще се извършват по график след обобщаване на заявките. За допълнителна информация: д-р Мончева – 0885524787. Кабинетът се намира на адрес: град Благоевград, ул „Братя Миладинови“ 2, ет. І.

Ще работят кабинети още в Гоце Делчев, Разлог, Петрич и Сандански.


РЗИ Русе ще приема обаждания за записване на час за ваксиниране в почивните дни на тел. 0888 138 142. Имунизацията ще става в болница "Канев" от 10 до 18 ч.; пред ДКЦ-2 от 10 до 16 ч.; в болница "Д-р Димитър Граматиков" от 10.30 до 15 ч.; в Медицински център - 1 от 9 до 12 ч.

В Бяла от 9 до 18 часа ще се поставят ваксини в кабинет в болница "Юлия Вревска".


Кабинетите в Разград също ще имунизират този уикенд. Всеки гражданин може да се ваксинира срещу COVID-19, като за това е необходимо само да заяви желанието си на дежурния телефон 0879/918-803, обявиха от местната РЗИ. Кабинетите са в болница „Св. Иван Рилски“ и в РЗИ. В град Кубрат имунизациите ще се извършват в местната болница, а същото важи за Исперих.


Дежурен кабинет в РЗИ-Ямбол ще работи от 9 до 15 ч. - без предварително записване.


РЗИ Бургас съобщава, че в имунизационните кабинети за ваксиниране срещу COVID-19 на инспекцията, на 20.02.2021 /събота/ и 21.02.2021 /неделя/ от 09:00 ч до 15:00ч (или до наличие на желаещи за ваксина) ще се поставя ваксина AstraZeneca. Всички лица над 18 годишна възраст, желаещи да се ваксинират, могат да посетят кабинетите без предварително записване.

На посочените дати ще работят и следните имуназионни кабинети в:
-„МБАЛ Д-р Маджуров” ООД; -1 кабинет
-„КОЦ-Бургас” ЕООД - 2 кабинета
-„ДКЦ 1 - Бургас ЕООД -1 кабинет
- МБАЛ -Бургасмед“ ЕООД -1 кабинет
- МЦ I – Айтос ЕООД -1 кабинет
- МЦ I – Карнобат“ ЕООД -1 кабинет
- Медико-дентален център ВИВА ООД, гр. Несебър -1 кабинет
- МЦ I – Поморие“ ЕООД -1 кабинет.


Здравната инспекция в Шумен също ще извършва ваксиниране на гражданите без предварително записване на 21 феврауари (неделя) от 10:00 до 16:00 ч. в имунизационния кабинет на ул. „Цар Калоян“№ 1. В неделя отваря и втори имунизационен кабинет заради големия интерес към ваксините, съобщи БНР. Той се намира в сградата на ДКЦ 1, позната на шуменци като Новата поликлиника - също с работно време от 10 до 16 ч.


В Кюстендил има 4 имузационни кабинета и по един в Дупница, и Бобов дол, Сапарева баня и Бобошево. Имунизацията става след предварително записване. Списък на кабинетите и телефоните за записване е обявен на сайта на РЗИ.


Имунизационният кабинет на РЗИ-Перник ще работи в събота и в неделя, от 11:00 до 13:00 ч. От понеделник гражданите ще могат да си поставят доза и в МБАЛ „Рахила Ангелова“.


Дежурен кабинет отваря и в РЗИ-Враца. Освен това - в Диагностично-консултативния център в сградата на областната болница и в медицински център "Евромед" също ще има „зелени коридори“.


„Зелен коридор“ има и в Севлиево, област Габрово. Кабинетът е с работно време до 16 ч., но ако има желаещи, ще продължи да работи, съобщи bTV.


РЗИ Добрич записва желаещи да се ваксинират срещу COVID-19. В момента имунизирането се извършва с ваксина “Астра-Зенека” и всички, които искат, могат да се обадят на тел. 058 588 614, за да им бъде записан час.


Три пункта в град Хасково ще работят за имунизирането на населението, като ще отворят врати за всички желаещи на 21 февруари (неделя) от 9 до 12 ч.

Ваксината е на AstraZeneca. Необходима са поне 10 желаещи, за да бъде отворен един флакон от ваксината, който съдържа толкова дози, съобщава БНТ. Информация може да се получи на 0879 298 883 в РЗИ- Хасково.


РЗИ – Плевен е създала организация и е осигурена ваксина срещу COVID-19 – AstraZeneca за 8 имунизационни кабинета на територията на област Плевен.

Имунизационният кабинет за ваксиниране срещу COVID-19 на инспекцията, ще работи на 20.02.2021 /събота/ и 21.02.2021 /неделя/ от 14,00 ч. до 16,00 ч.

Всички лица над 18-годишна възраст, желаещи да се ваксинират, на 21.02.2021г. могат да посетят следните имунизационни кабинети след предварително записване

УМБАЛ „Д-р Георги Странски“, гр. Плевен, ул. Георги Кочев №8А, тел. 064 886 100 /10,00 ч. – 12,00 ч./

МБАЛ „Св. Панталеймон“, гр. Плевен, ул. Трите бора №24, тел. 064 872 020 /09,00 ч. – 15,00 ч./

МБАЛ Левски, гр. Левски, ул. Никола Вапцаров №5, тел. 0878 210161 /10,00 ч. – 12,00 ч./

МЦ Червен бряг, гр. Червен бряг, ул. Яне Сандански №61, тел. 0879 005634 /09,00 ч. – 13,00 ч./

МБАЛ Белене, гр. Белене, ул. Гео Милев №47, тел. 0884 744151 /11,00 ч. – 16,00 ч./

МБАЛ Кнежа, гр. Кнежа, ул. Марин Боев №4, тел. 0878 126552 /10,00 ч. – 12,00 ч./

МБАЛ Кнежа, гр. Гулянци, ул. Васил Левски №34, тел. 0656 12126 /10,00 ч. – 14,00 ч./


Пунктове за ваксиниране ще бъдат открити още в болниците в Карнобат и Поморие, както и в медицински центрове в Айтос, Слънчев бряг и Царево.


Зелените коридори може да останат и през седмицата, ако има достатъчно ваксини

Искат ли българите да се ваксинират? Сценарии за оптимисти и песимисти

Борисов разпореди "зелени коридори" за всички желаещи да се имунизират


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Властите започват евакуация на хора, които живеят в района на Гара Елин Пелин (Обновена)

По първоначална информация има пострадали.

18:41 - 25.07.2024
Европейски дневници

България е доникъде с предложенията за еврокомисари, а ЕК даде краен срок

България все още е в следизборна безизходица и не е ясно какво ще се случва с кандидатите за еврокомисари

17:40 - 25.07.2024
Важно днес

"Александровска" болница спира аутопсиите - моргата е препълнена

Това може да блокира работата по разследвания, алармира прокуратурата

17:02 - 25.07.2024
Млада България

Защо 25% от поколението Z водят родителите си на интервюта за работа

В сравнение с поколенията преди тях, Gen Z имат по-особено отношение към работата

16:34 - 25.07.2024
Бизнес

OTP Group, част от която е и Банка ДСК, e най-добре представящaта се банка в Европа, според S&P

OTP Group оглави първата класация на S&P Global Market Intelligence за най-добре представящите се банки в Европа за 2023 година

15:59 - 25.07.2024
Важно днес

ПП-ДБ поискаха създаването на парламентарна комисия срещу кмет на ГЕРБ

В мотивите към проекта се посочва, че жители на Доспат и представители на местния бизнес твърдят, че са "жертви на множество случаи на репресия от страна на кмета.

15:58 - 25.07.2024
Европейски дневници

ЕК завежда дела срещу България в съда на ЕС заради няколко нарушения

ЕК е завела три дела срещу България по различни законодателни нарушения

15:10 - 25.07.2024